Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Benkovačka fišijada na Dan državnosti i Dan grada

Autor: Dragana Glavočić

08.06.2010. 22:00
Benkovačka fišijada na Dan državnosti i Dan grada

Foto: Vedran SITNICA



Uz pokale i darove trojici najboljih pripadaju i novčane nagrade. Prvoplasiranom 3.000, drugoplasiranom 2.000 i trećeplasiranom 1.000 kuna. Nakon proglašenja pobjednika bit će upriličeno pučko veselje s bogatim stolom, a nazočne će zabavljati tamburaški sastav “Kočije” iz Valpova
U povodu Dana državnosti Republike Hrvatske i obilježavanja Dana grada Benkovca 25. lipnja 2010. godine u Benkovcu će se održati 5. ravnokotarska fišijada-natjecanje u pripremanju ribljeg paprikaša po domaćoj recepturi.
Prema propozicijama pravo sudjelovanja imaju svi zainteresirani ribolovci, kuhari, predstavnici športsko-ribolovnih društava… Glavni organizator je TZ Grada Benkovca, a cijela manifestacija odvijat će se pod pokroviteljstvom Grada Benkovca.
Slatkovodnu ribu šarane i somove ujednačene kvalitete, po 3,5 kilograma svakom natjecatelju te vodu i vatru osigurava organizator. Svaki natjecatelj pripremat će fiš-paprikaš osobno, u vlastitom kotliću, po svom receptu sa začinom i dodacima koje sam odabere i donese.
Pod budnim okom ocjenjivačkog suda natjecanje s početkom u 18 sati odvijat će se u središtu Benkovca, duž Ulice Ante Starčevića i na središnjem gradskom trgu gdje će, nakon završetka natjecanja biti proglašeni pobjednici.
Uz pokale i darove trojici najboljih pripadaju i novčane nagrade. Prvoplasiranom 3.000 kuna, drugoplasiranom 2.000 i trećeplasiranom 1.000 kuna.
Nakon proglašenja pobjednika bit će upriličeno pučko veselje s bogatim stolom na kojem će se naći brudet od slatkovodne ribe, morska riba s gradela, a nazočne će zabavljati tamburaški sastav “Kočije” iz Valpova.
Jedan od ciljeva ove manifestacije je skretanje pozornosti na slatkovodnu ribu koje je na području, osobito u Vranskom jezeru, Zrmanji te ličkom djelu Zadarske županije, ima u izobilju. Dosad se slatkovodna riba nije dovoljno koristila u prehrani pa ni u turističkoj ponudi.
Prijave se primaju do 21. lipnja ove godine u TZ Grada Benkovca u Ulici Ante Starčevića 2b ili na tel/fax 023/681-834.