Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Kalelarga ga ostavila bez daha, a taksisti mu digli tlak

Autor: Boris Kupčak

08.06.2010. 22:00
Kalelarga ga ostavila bez daha, a taksisti mu digli tlak


Paco je oduševljen starom gradskom jezgrom Zadra, ali zbog čekanja taksija je iznerviran i žalosno je da se nešto ovakvo događa u turističkom gradu. S recepcije hotela zvali su taksi tri puta, a ni nakon sat vremena se nisu pojavili, kazao je Kašljević
Početak zadarskog ljeta punog glazbenih događanja otvorio je maestro Paco de Lucia, kralj flamenco gitare. Na žalost, Zadar mu po svemu sudeći neće ostati u najljepšem sjećanju i to zbog taksista. Prema riječima producenta Tomislava Kašljevića, Paco de Lucia je gotovo sat vremena čekao da taksi dođe po njega, a na kraju ga je Kašljević dovezao do Trga pet bunara.
– Paco je oduševljen starom gradskom jezgrom Zadra, ali zbog ovolikog čekanja taksija je iznerviran i žalosno je da se to događa u turističkom gradu. S recepcije hotela zvali su taksi tri puta, a niti nakon sat vremena se nisu pojavili, kazao je Kašljević dodajući da ne zna koji su taksi zvali.
Na recepciji nam nisu željeli dati informacije tko od taksista nije došao po Paca.
Kako je koncert počinjao dosta kasno, Paca smo uspjeli snimiti za vrijeme tonske probe. Nije bio raspoložen za razgovor s medijima, vjerojatno je na to veliki utjecaj imalo i veliko kašnjenje uzrokovano neodgovornim taksistima te poremećaj rutine na koju je navikao prije koncerta.
– Paco ima svoje navike, odnosno svoj ritual. Jednostavan je kao osoba, ali neke stvari se moraju poštivati. Sinoć smo pričali o svemu i svačemu, a pridržava se nekih stvari. U njegovom životu najvažnija je gitara, nije previše oduševljen medijima i sve njegove slike su monotone, kazao je Kašljević odajući nam kako će na koncertu odsvirati stvari iz presjeka cjelokupne karijere te da je za bis rezervirana pjesma Entre dos aguas uz izvanredan session cjelokupnog sastava.
– Ono što je meni jako interesantno, sviraju iz glave i bez nota. Cjelokupni koncert sastavljen je od improvizacija, kubanac na basu razvaljuje i svira solo. Farucco je najbolji plesač Španjolske, a to su bili i njegov otac i djed. Sve u svemu, posjetitelje očekuje spektakl, kazao nam je Kašljević.
Mediji su zamoljeni za razumijevanje, dopušteno je slikanje za vrijeme pete pjesme, a čak je bilo zabranjeno i slikanje probe, iako smo to uspjeli zahvaljujući teleobjektivu. U ponedjeljak navečer Paco je obišao staru jezgru grada i prošetao Kalelargom.
– Vidio je svoju sliku na zvoniku i našalio se pitajući tko je taj čovjek. Zadar mu se jako svidio, posebno stari dio. Kako mi je rekao, kada smo izašli s autoceste pitao se gdje dolazi, a Kalelarga ga je ostavila bez daha, kazao je Kašljević.
 


Na koncertu i Edin Karamazov


Već prije samog koncerta na Trg pet bunara došli su brojni uglednici iz javnog života Grada Zadra, ali najviše pažnje ipak je privukao Edin Karamazov, svjetski poznati svirač lutnje koji je sa Stingom snimio album “Songs From the Labyrinth”. Saznali smo kako je ovo prvi put da je na koncertu Paca de Lucie, a svoje viđenje rekao je producentu Kašljeviću.
– Edin, koji je vrlo dobar gitarist i najbolji svirač lutnje na svijetu, rekao mi je kako je jedini čovjek na svijetu kojemu će poljubiti ruku Paco de Lucia. Dolazi upoznati se s Pacom, a Paco je već čuo za njega, kazao nam je Kašljević.