Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Rekli su

Autor: Matej Lordanić

08.06.2010. 22:00
Rekli su

Foto: Zvonko KUCELIN



HRVOJE PERIĆ, ZADAR
– Čestitam Ciboni na zasluženoj pobjedi. Odigrali smo katastrofalno. Možda smo malo podlegli pritisku. Cibona je vodila cijelu utakmicu i cijelo vrijeme držala konce igre u svojim rukama. Zaista ne znam što bih više rekao. Peta utakmica? U teoriji ništa još nije gotovo, ali bit će jako teško. Moramo se skupiti i dati sve od sebe. Dali smo sve od sebe i u ovoj utakmici, ali nismo uspjeli. Boisa? Ne želim govoriti što bi bilo da se nije ozlijedio, ne želim razmišljati na taj način. Nedostajao nam je i nedostajat će nam u petoj utakmici, ali mroat ćemo bez njega.
MIRO BILAN, ZADAR
– Malo mi je neugodno i sram me zbog poraza pred ovakvim navijačima. Dosta toga nam nije išlo od ruke. Svima nam je teško, ali trebamo se pribrati jer ništa još nije gotovo. U petoj utakmici jednake šanse imamo i mi i Cibona. Bez obzira na to što smo mi vodili 2-0, naslov će odnijeti onaj tko pobijedi u petoj. Smatram da smo sposobni za pobjedu u odlučujućoj utakmici.
TOMISLAV RUŽIĆ, ZADAR
– Cibona je još jednom pokazala kako je sposobna pobijediti nas ovdje u Zadru. Nismo dobro reagirali od početka, možda je na to utjecao i pritisak. Slabo smo igrali u obrani te se Cibona vrlo brzo razigrala. U nekoliko navrata smo imali priliku za povratak, ali nismo imali dovoljno igrača u rotaciji za preokret. Kada smo se vraćali iz velikoga zaostatka i kada smo bili u prilici za preokret, nedostajao nam je igrač koji bi nam dao energiju potrebnu za preokret. Peta utakmica? Sve se već zna, nema velikih tajni. Cibona je sada u boljoj poziciji i favoriti su jer su se vratili nakon dva uvodna poraza. Cibona ima više igrača u rotaciji, a mi smo ostali bez Boise. Bit će jako teško. No, nema predaje. Još ima 40 minuta igre i pokušat ćemo iznenaditi.
TRENT PLAISTED, ZADAR
– Volio bih kada bih znao u čemu je uzrok poraza. Mislim da znam što je uzrokovalo poraz, ali sada nije najbolje vrijeme da to kažem. Zadržat ću to za sebe, pitajte me drugi put. Peta utakmica? Nadam se dobroj utakmici. Naši navijači će nas podržati. Još imamo šanse, ali šteta je zbog ovoga poraza. Trebamo ovaj poraz ostaviti iza sebe i koncentrirati se isključivo na petu utakmicu.
JAMONT GORDON, CIBONA
– Utakmica je bila jako teška. Zadar je igrao vrlo dobro, ali mi smo igrali nešto agresivnije i na kraju smo zasluženo pobijedili. Moja igra? Znao sam da trebam igrati najbolje što mogu kako bismo pobijedili. Psihološki sam se pripremio i smatram da sam dobro odigrao. Peta utakmica? Zadrani će biti agresivni želeći se iskupiti za ovaj poraz. Bit će teško.
MARKO TOMAS, CIBONA
– Uspjeli smo se izvući nakon 0-2. Odigrali smo puno koncentriranije, napose u obrani na pick and roll igri Zadra. Time smo spriječili lagane poene Zadra u čemu je u prijašnjim utakmicama prednjač- io Plaisted. U napadu smo odigrali puno racionalnije tražeći igrače pod košem. Andrić je prouzrokovao Zadru puno problema, a Gordon je bio iznimno raspoložen u prvom poluvremenu. Nismo oč- ekivali laganu utakmicu, ali nakon svega možemo biti spremni. Sada imamo lijepu priliku za osvajanje naslova. Moja ozljeda? Stisnuo sam zube. Ne mogu igrati maksimalnom snagom, zbog toga izbjegavam prodore. Igrat ću u posljednjoj utakmici i dati sve od sebe za pobjedu. Peta utakmica? Svi nas vide velikim favoritom u petoj utakmici, ali to ne mora ništa značiti. Zadar je odigrao dvije kvalitetne utakmice u Zagrebu. Ne vidim razlog zašto oni ne bi odigrali u Zagrebu na sve ili ništa i pokušali nas iznenaditi. Moramo biti oprezni jer još ništa nije gotovo. U utakmicu ćemo ući maksimalno ozbiljno i pokušati finalnu seriju privesti kraju na najbolji mogući način.
LUKŠA ANDRIĆ, CIBONA
– Došli smo u Zadar znajući da moramo pobijediti. Zadar je bio spreman na osvajanje titule, ali mi smo ih u tome spriječili odigravši agresivno od poč- etka. Vodili smo dobar dio utakmice i nismo im dopustili da se vrate. Branili smo im šut u čemu smo uspjeli. Zasluženo smo pobijedili. Peta utakmica? Bit će teško jer je Zadar već pokazao da nas može pobijediti u Zagrebu. Mi moramo dati sve od sebe jer uloga favorita sama po sebi ništa ne znači.
 


Šesnaest uhićenih


Iz Policijske uprave Zadarske doznajemo kako je zbog nereda na tribinama uhićeno 16 osoba tijekom trajanja utakmice i nakon njenog završetka. Svi oni privedeni su u policijsku postaju na daljnju obradu.