Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Dobrovoljnim prilozima do šetnice

08.06.2012. 22:00
Dobrovoljnim prilozima do šetnice


Oko 500 četvornih metara šetnice odrađeno je u mjesec dana uz trošak od oko 10.000 eura prikupljen dobrovoljnim prilozima


U Pašmanu u predjelu Varoš uz mjesni mul i privez uređeno je 500 četvornih metara šetnice u lijepom bračkom kamenu, a najvrjednije je što je i ovaj posao odrađen dobrovoljnim prilozima i samoorganizacijom mještana.
U kombinaciji priloga dijela mještana stalnih stanovnika, mještana s povremenim boravkom te vlasnika kuća iz raznih krajeva, uz nešto sponzorstva, šetnica je zablistala pa su se neki i našalili da uskoro moraju tražiti status grada. Posao je stajao oko 10.000 eura, a svakako unaprjeđuje komunalni izgled mjesta i čini život ljepšim. Neće odmoći ni turističkoj privlačnosti koja znatnom dijelu mjesta predstavlja izvor prihoda.
Mještani ne žele nikog posebno isticati inzistirajući na dobrovoljnosti, ali kažu da svakako napišemo da kamen nije nekim čudnim putevima nabavljen u propadajućem Jadrankamenu, već od legalnih privatnih kamenara s Brača.
Lani su također u kombinaciji priloga i dobrovoljnog rada uz nešto materijala preuzetog od općine odradili krasno uređenje mula – privezišta sa zaštitnim parapetom. Na njemu čekaju skulpturu svog mještanina fra Jakija Gregova. I na sadašnjoj šetnici ostaje uređenje – ruže vjetrova.
U međuvremenu zacrtani su daljnji ciljevi pa je instalirana voda na plaži Jasenice, a očekuje se postavljanje dvaju tuševa. “Napad” šetnicom na plažu sljedeća je ambicija koja bi jednoj od ljepših mjesnih plaža na otoku dala novi sjaj.
 Inače ovaj je posao odrađen u mjesec dana. U vremenima skromnih mogućnosti većine jedinica lokalne samouprave pa do države, u nas zanemareni volonterski rad i izdvajanje vlastitih sredstava za uljepšanje svog okruženja i života ovim u Pašmanu dat je lijep primjer i ostalima.