Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Dvorski: Vlast ima 21 način za totalni bankrot!

08.06.2012. 22:00
Dvorski: Vlast ima 21 način za totalni bankrot!


Ova vlast provodi politiku koja više nalikuje onoj iz 80-ih godina nego politici jedne moderne europske države, kazao je Rudolf Dvorski


Ostavka ministrice Mirele Holy tek je kap u moru onoga što nam SDP sprema. Ministrica je morala dati ostavku jer je uhvaćena na djelu, kada je pokušala spriječiti otkaz tajnice u HŽ-u čiji je suprug esdepeovac. Mislim da ćemo uskoro vidjeti još ostavki iz redova vladajućih”, rekao je Rudolf Dvorski, predsjednik GV-a HSP dr. Ante Starčević, u uvodu jučerašnje konferencije za medije.
Dvorski je dalje naglasio kako zapravo sve što SDP sa svojim koalicijskim partnerima radi, Hrvatsku vodi samo u još veće probleme.
– Što je uopće taj njihov “plan 21”? Koliko svi možemo vidjeti, oni nisu napravili ništa od kada su došli na vlast osim što su povećali cijene i PDV. Čovjek jednostavno više ne zna odakle bi počeo nabrajati što je sve poskupjelo od početka godine. Sve u svemu, ova vlast ima 21 način da nas odvede u totalni bankrot i to im za sada dobro ide, rekao je Dvorski i dodao kako se on još uvijek nada da će nova vlast napraviti nešto dobro za državu, ali svakim danom i svakim novim primjerom, sve je teže povjerovati da je takvo što moguće.
– Ova vlast provodi politiku koja više nalikuje onoj iz 80-ih godina nego politici jedne moderne europske države. Ljudima se dijele otkazi jer su politički nepodobni. U Poreznoj upravi smijenjeni su svi pročelnici i brojni službenici, rekao je Dvorski.
Rudolf Dvorski na kraju se osvrnuo i na financijske probleme Gradske uprave.
– Već dugo slušamo kako je Grad Zadar u dugovima te o manjku u gradskoj blagajni. Pitam se, gdje odlazi gradski novac? Prošle godine je na plaće gradskih službenika otišlo oko 69 milijuna kuna, a ove godine rashod je povećan na 75 milijuna. Je li Grad zaposlio još nekoliko službenika ili su se povećale plaće? Ako HSP bude sudjelovao u gradskoj vlasti nakon lokalnih izbora, plaće gradskih službenika smanjit ćemo za 15%. Akumulirani dug se mora vratiti, rekao je Dvorski te dodao kako zapravo nije puno ni iznenađen propustima gradske vlasti:
– HDZ se zabavlja sam sa sobom. Najprije su dva mjeseca birali novog vođu pa onda direktore gradskih poduzeća, a sve to vrijeme nitko se nije sjetio da riješi problem stanara Galićevih zgrada u Diklu koji još nemaju prilaz svojim stanovima. Naša je gradska vlast nesposobna, poručio je Dvorski.
Šarić i Dvorski na kraju su zahvalili braniteljskim udrugama koje su im za održavanje press konferencije ustupili svoje prostorije, jer njihova stranka je jedina parlamentarna stranka u Zadru koja od Grada još nije dobila nikakav prostor za korištenje. Čelnici zadarskog HSP-a dr. Ante Starčević za sada sa svojim simpatizerima, članovima te ostalim građanima mogu komunicirati samo preko Facebook profila.
– Mi susrete s građanima i press konferencije nećemo održavati u kafićima. Nadamo se da ćemo uskoro dobiti neku prostoriju primjerenu za odvijanje stranačkih aktivnosti.


Netko mora odgovarati za gubitke vode




Tomislav Šarić, predsjednik ŽV-a HSP dr. Ante Starčević, ukazao je na problem vodoopskrbe i smanjenja gubitaka iz vodovodne mreže na području Zadra i Zadarske županije.
– Još prije dva mjeseca župan je proglasio izvanredne mjere za štednju vode. Sve je to u redu i apsolutno se slažem da trebamo kontrolirati potrošnju, ali ono što zabrinjava je da ti gubici kod nas iznose čak 65%! Kada u nekim europskim gradovima i mjestima registriraju da imaju svega 3 ili 4% gubitaka vode, odmah se proglašava alarmantno stanje i kreće se u istragu, rekao je Šarić te nastavio:
– Naša će stranka ovih dana podnijeti kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja jer je cijelo mjesto Smoković spojeno na vodovodnu mrežu bez postavljanja vodomjera u obiteljskim kućama. Tako sada mještani Smokovića mogu bezbrižno trošiti vodu bez da se može utvrditi koliko su zaista potrošili. Netko mora odgovarati za ovo! Ako uspijemo riješiti problem Smokovića, taj gubitak od 65% bit će znatno manji, a siguran sam da takvih primjera ima i drugdje po Zadarskoj županiji, rekao je Šarić.