Isusa primili u svoj život...

Slika korisnika admin
Branko BOŽIĆ
Po okončanju misnog slavlja iz svetišta sv. Anselma gradskim ulicama i trgovima uputila se procesija

Vjernici Nina tradicionalno su obilježili veliki kršćanski blagdan - Tijelovo.

Najsvečanije je bilo na večernjoj svetoj misi koju je u zajedništvu s brojnim okupljenim vjernicima u prvostolnici sv. Anselma predvodio dekan ninskog dekanata i nadžupnik don Božo Barišić.

- Isus se nikada ne želi odvojiti od onih koji ga traže. Vjerujem da smo i mi ti koji smo ga došli potražiti na ovom svetom mjestu, rekao je don Božo, moleći Gospodina da dođe u naš život, u naš grad, da prođe njime i da postanemo drugačiji i bolji ljudi.

- Kad Isusa primimo u svoj život onda ćemo zasigurno biti bolji, bit će manje mržnje, manje ogovaranja, manje netrpeljivosti, a više ljubavi i zadovoljstva, rekao je don Božo Barišić.

U skladu s izvornim običajima blagdana Tijelova po okončanju misnog slavlja iz svetišta sv. Anselma ukrašenim gradskim ulicama i trgovima uputila se procesija. Na čelu ophoda križ je nosio Marko Pijaca, barjake su nosili Pere Šalov, Albert Pekić, Šime Ćurko i Šime Grbić, dok je sliku s likom Bogorodice nosila Maja Zorić. Pod nebnicom koju su ovom prigodom nosili Marko Zorić, Petar Glavan, Filip Pijaca i Ive Stulić Antin velečasni don Božo Barišić nosio je u rukama presveti sakrament. Povorka se u dva navrata zaustavila i to na trgu Kraljevac te kod Gospine stijene u blizini spomenika Grgura Ninskog kako bi se zajednički pomolili. Uz molitvu vjernika i hodočasnika i pjevanje liturgijskih napjeva mješovitog katedralnog župnog zbora "Sv. Marcela" koji je predvodila časna sestra Krešimira Zanki, posebno upečatljiv prizor ovom čitavom svetom događaju davala su djeca s košaricama cvijeća u rukama kao i u bijele odore odjeveni ninski ovogodišnji prvopričesnici.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno