Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Najdraže mi je vrijeme koje provedem sa ženom svog života

08.06.2012. 22:00
Najdraže mi je vrijeme koje provedem sa ženom svog života


Sa sadašnjom ženom sam u vezi već devet godina, savršena mi je podrška u svemu i to je kod nas sportaša jako bitno, jer život uz nas zahtjeva puno odricanja. Beba će nam zasigurno promijeniti živote, no ja sam spreman za sve izazove koje roditeljstvo nosi sa sobom


Kapetan KK Zadra, Ive Ivanov, malo kome je nepoznato gradsko lice. Dečka s Borika malo smo prošetali po kaletama zadarskog Poluotoka da bi na kraju završili na kavi, ili u njegovom slučaju vodi, na terasi njegova omiljenog kafića na zadarskom Forumu, a sve s ciljem da otkrijemo drugo lice ovog upornog i neizlječivog domaćeg košarkaša. Otkad je svijeta i vijeka sportaši su bili i ostali privlačni brojnim ženama, no za one koje ne znaju slijedi tuga prevelika. Naime, Ive je u sretnoj dugogodišnjoj vezi koju je upravo okrunio građanskim brakom, nakon čega u kolovozu sa svojom zaručnicom očekuje i prinovu. Brak u vjerskom obliku, u crkvi planira tek dogodine. Ovih dana ubrzano sređuje apartman u sklopu obiteljske kuće svojih roditelja na Boriku gdje će uskoro i započeti zajednički život sa svojom budućom suprugom i njihovom bebom. Iako je svjestan da sam brak kao i rođenje djeteta donose velike promjene i izazove u život svakog čovjeka, on je za njih, kako kaže, i više nego spreman.
Beba poremetila planove
– Jučer smo se oženili kod matičara, a dva mjeseca poslije stiže nam prinova. Ne znamo spol, ali ionako nam je bitno samo da bude živa i zdrava. Vjenčanje je trebalo biti 7. srpnja, rezervirali smo salu, bend i termin u Sv. Stošiji, no beba nam je malo pomutila planove pa smo sve zapravo odgodili za iduće ljeto, smije se Ive vidno oduševljen dok priča o prinovi.
– Sa sadašnjom ženom sam u vezi već devet godina, savršena mi je podrška u svemu i to je kod nas sportaša jako bitno, jer život uz nas zahtjeva puno odricanja. Beba će nam zasigurno promijeniti živote, no ja sam spreman za sve izazove koje roditeljstvo nosi sa sobom. Smatram da će djetetovim rođenjem sve biti bolje i zaokruženije. Postati otac, to je jedan poseban osjećaj, a taj osjećaj podijeliti s voljenom osobom je velika sreća, objašnjava Ive te ističe kako zapravo najveći dio svog vremena provodi upravo sa ženom svog života.
Iskazao je i svoju želju da prisustvuje rođenju svog prvog djeteta te ga očekuje trudnički tečaj koji mora proći kako bi svoju želju i ostvario.
– Malo smiješno zvuči, kazuje smijući se, ali sada se smanjuju obveze prema klubu, pa ću se posvetiti obitelji. Nadam se da ću cijeli porod stoički podnijeti, smije se i zaključuje kako u bolnici zasigurno ima “cukra” i vode za svaki slučaj.
Problema s obožavateljicama, kaže, nikada nije imao, a kao profesionalac svjestan je da kao sportaš i javna osoba upravo toj javnosti mora dati dio sebe, no on se s time bez nekih prevelikih problema i opterećenja jako dobro nosi.
Voli pse, ne voli mačke
Iako, kako kaže, voli životinje, a obiteljski zlatni retriver mu uveseljava ono rijetko slobodno vrijeme, brigu o njemu je ipak velikodušno prepustio ostalim članovima obitelji. Mačke kaže ne voli previše jer su, kako kaže prljave, vezujući njihovu pojavu i postojanje uz mukotrpno kopanje po gradskim kontejnerima i razvlačenje smeća po gradskim ulicama. Zečić sa slike je slučajnim odabirom i pukom sudbom kletom završio u rukama ovog “diva” dobra srca. Korišten je samo za potrebe snimanja i za one osjetljivije, definitivno nije završio u loncu s malo lovora i domaćim njokima na tanjuru gdje bi ga Ive najradije vidio. Naravno, Ive kaže da su mu upravo ovakvi patuljasti kunići preslatki, no u ovom slučaju sit gladnom ne vjeruje, pa smo zečića iz njegovih ruku vratili na sigurno, vlasniku, a umjesto zeca mu u ruke ipak utrpali loptu.
– Već osam godina imam retrivera koji je lijen kao pas, smije se Ive i dodaje kako suprotno ostalim pripadnicima svoje pasmine, umjesto šetnje preferira hlad i eventualno koji skok u more. Pravi je Dalmatinac, dalmatinski tovar i tatina obveza, smije se Ive pokušavajući skriti činjenicu da se radi o psu kojeg je zapravo upravo on kupio sestri, koja se udala i ostavila ga Ivi na milost i nemilost.
Iako mu svakodnevni treninzi oduzimaju najveći dio vremena zadarski kapetan nađe vremena i za druženje s prijateljima, dok je većina večernjih izlazaka ipak rezervirana za ljetne mjesece jer kako ističe, cjelonoćno bančenje po zadarskim klubovima i kafićima nije primjereno stilu života jednog sportaša koji se profesionalno i ozbiljno bavi tim poslom. Osim toga, kao i većina njegovih kolega, smatra da nije niti primjereno da ih navijači za vrijeme sezone vide u izdanju neprimjerenom za ono čime se bave jer se takav nesređeni način života vrlo brzo i vrlo lako poveže s rezultatima na terenu, pogotovo ako nisu najidealniji. Nije tipičan zadarski špicer, te ga nećete tako često vidjeti kako ispija jutarnje kave u Callegru, no poneka subota, pogotovo kada završi košarkaška sezona ipak će biti rezervirana za druženje s ekipom. Nije partijaner, ali veliki je ljubitelj filmova te često odlazi u kino pogledati najnovije uratke filmske industrije.
— cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Zadarskog lista