Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Nema rupture – Ćorlukin nastup još uvijek upitan!

08.06.2012. 22:00
Nema rupture – Ćorlukin nastup još uvijek upitan!


Liječnička služba će napraviti sve što je potrebno, ali ako Ćorluka ne prođe testove koje ćemo napraviti na dan utakmice neću mu dopustiti nastup jer postoji mogućnost da se stanje pogorša – jasan je liječnik “kockastih” Boris Nemec


Iz Warke su u petak stigle jedna dobra i jedna ne baš utješna vijest. Ona dobra kaže da nalaz magnetske rezonance nije pokazao ozbiljnija oštećenja mišića zadnje lože Vedrana Ćorluke, a ona lošija da je njegov nastup u sutrašnjoj utakmici protiv Irske još uvijek upitan. Izbornikov izraz lica jest odavao svojevrsno olakšanje, ali stanje njegova duha daleko je od bezbrižnoga.
– Bit ću iskren, prestrašio sam se… I to jako. Ćorluka je napustio trening, nije to izgledalo ozbiljno, ali prepali smo se. Međutim, snimka magnetskom rezonancom u Varšavi pokazala je da nema nikakvih oštećenja, ni rupture, ni hematoma, ni podljeva. Ćorluka bi, dakle, trebao biti spreman za utakmicu s Irskom – kaže Slaven Bilić, kojega je umirio telefonski poziv iz Varšave liječnika reprezentacije, Borisa Nemeca. Nemec je, međutim, preveliki profesionalac u svom poslu da bi donosio paušalne zaključke.
Bez forsiranja
– Ne mogu sa sigurnošću tvrditi da će Ćorluka nastupiti protiv Irske. Činjenica jest da magnetska rezonanca nije pokazala oštećenje, ali kod Vedrana je u pitanju istegnuće mišića koje još uvijek boli. On je od prvoga trenutka tretiran na pravi način, ali to ne znači da će biti spreman za nedjelju. Liječnička služba će napraviti sve što je potrebno, ali ako Ćorluka ne prođe testove koje ćemo napraviti na dan utakmice ja mu neću dopustiti nastup. Iz jednostavnog razloga što u tom slučaju postoji mogućnost da se stanje pogorša – jasan je bio Nemec.
Riječ je o takozvanoj “osmici”, testu provjere sposobnosti brze promjene načina i smjera gibanja. Ovisno o rezultatima testiranja Bilić će nacrtati sastav za Irce. Do tada može samo Boga moliti da Ćorlukina mišićna vlakna izdrže napore.
– Nećemo ga forsirati. Ako Čarli ne bude trenirao, postoji opcija da jutro prije Irske ispred hotela napravi taj test, tako je bilo i na utakmici s Turskom pa je igrao. On će u svakom slučaju propustiti naš posljednji trening u Warki, koji je ionako relaksirajući – kaže Bilić, koji će se, htio ili ne, suočiti sa svojevrsnim rizikom ako utakmicu počne načet igrač. Čak i kad je u pitanju Ćorluka, značaj kojega je od neprocjenjive važnosti za “kockaste”.
Tretman
– Ćorluku ću tretirati kao da nije načet, ali ne znam što će biti do nedjelje. Možda bi postojao rizik da je magnet pokazao oštećenja. U toj varijanti bi kod Ćorluke vjerojatno postojala psihološka blokada. Slika je jasna, ali naravno da nitko ne može predvidjeti što će biti do utakmice – kaže Bilić, koji kategorički odbija dovoditi u vezu ozljede Ivice Oliće i Vedrana Ćorluke s eventualnim pogreškama u načinu tretiranja muskulatura hrvatskih reprezentativaca.
– To apsolutno nema veze. Olić nije imao kontinuitet nastupa, a kod Ćorluke nisu ustanovljena nikakva oštećenja. Mi smo u svakom slučaju izuzetno pazili na to kakvi će biti treninzi na pripremama i tvrdim da su bili optimalni – zaključio je hrvatski izbornik.


Bilić zna sastav za Irsku




Budući da (barem neko vrijeme) ne mora brinuti brigu o nastupu protiv Irske Vedrana Ćorluke, izbornik “kockastih” slavodobitno je mogao objaviti da zna momčad koja će istrčati u nedjelju. Naravno da mu pritom nije palo na pamet to podijeliti s novinarima.
– Aaa, jeste dosadni… Da, znam sastav za Irsku, znam čak i alternacije. Ne, igrači ne znaju sastav. Zapravo… šesnaestorica igrača znaju da su u užem planu – kaže Bilić.
A što kaže Rakitić, koji u izbronikovim planovima kotira jako visoko, ali pitanje je da li i dovoljno visoko da iz prve momčadi istisne imenjaka Perišića.
– Hoću li biti u prvoj momčadi? Mogu samo pogledati prema nebu i reći: Molim te, Bože, da budem u prvih jedanaest i nadati se da će uslišati moje molitve. U suprotnom, navijat ću s klupe – rekao je Rakitić.


Ivanov navija za Hrvatsku


Predsjednik Republike Makedonije Gjorgje Ivanov na Euru će navijati za Hrvatsku. Ivanov je makedonskim medijima izjavio da će, unatoč tome što je veliki ljubitelj engleskog nogometa, ovoga puta navijati za reprezentaciju zemlje iz regije, koja je najprijateljskija i uvijek podržava Makedoniju.


The Sun: Modrić na Old Traffordu?


Hrvatski nogometaš Luka Modrić (26) prelazi u Manchester United na četiri godine za 26 milijuna funti, piše u petak britanski tabloid The Sun. Trener Manchester Uniteda Alex Ferguson ponudio je Tottenhamu odštetu od 25 milijuna funti za Modrića uz opciju da ona naraste i na 30 milijuna na temelju broja utakmica koje Modrić odigra i njihovoj uspješnosti. Modrić bi u Unitedu dobivao tjednu plaću u iznosu od 125,000 funti što bi ga svrstalo među najbolje plaćene igrače na Old Traffordu. Kako piše The Sun, Modrić, koji je s hrvatskom reprezentacijom u Poljskoj gdje sudjeluje na europskom prvenstvu, je obaviješten o pregovorima i zapečatit će dogovor kada se vrati. Prošle godine su engleski klubovi također pokazivali veliki interes za hrvatskog nogometaša, najviše Chelsea, ali je Tottenham uspješno odbio sve ponude.