Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Pobjeda triju Ćustić – Huzjak – Mrkić

08.06.2012. 22:00
Pobjeda triju Ćustić – Huzjak – Mrkić


Pobjednike je odlučio Marin Ćustić ulovom škrpine od 2,10 kg koja je njegovoj momčadi donijela prijelazni pehar i priznanje za najveću količinu ulova


Tradicionalni  Kup Zubatac u ribolovu štapom ili rukom iz brodice ove  godine 12. po redu donio je  iznenađenje. Naime, iako je  tu bilo nekoliko momčadi  favorita, koje su predvodili  Franko Kotlar, David Bajlo,  Ivan Džaja, svih su ipak  iznenadili Marin Ćustić,  Marin Huzjak i Berto Mrkić,  koji su i s najvećim ulovom  nadmašili sve konkurente.  Treba napomenuti da težina  ulovljene ribe, vagana je čisto, što znači da su svi natjecatelji trebali predati 15  najvećih, ali očišćenih riba.  Marin, Marin i Berto ne  samo da su ulovili 15 najvećih riba, već su im te ribe  bile i najteže, pa je prijelazni  pehar u ovoj godini dospio u  njihove ruke.
– Lovili smo dobro – kazuje Marin Ćustić i nastavlja:
– Osjećali smo da nam fali  neki dobar bokun želimo li  konkurirati za visok plasman. U jednom trenutku  ulovio sam lijepi primjerak  fratra i to kao da je bio znak  da se može uloviti još nešto  bolje. Taman što sam to  promislio, a ono se na udici  objesilo nešto vrlo teško.  Štap se savio, a ja sam počeo  s izvlačenjem. Nije pružalo  otpora pa u prvi trenutak  nisam ni znao što sam ulovio. Ali kada je došla do  površine, pravo veselje. Škrpina, crvena ljepotica, kao  da nam je najavila pobjedu.  Na vaganju pokazalo se da  je njena težina bila  odlučujuća za pobjedu.
Konkurencija je bila vrlo  velika među ostalim kandidatima za najviša mjesta i  samo su dekagrami na kraju  odlučivali poredak. Donoseći vreće s ulovom, svi su se  nekako mjerkali vjerujući da  je njihov ulov najveći, ali  vaga je u konačnici odredila  i redoslijed. Pobjednici u  nekoliko ranijih kupova  Franko Kotlar, Ante Krstić i  Nikolina Kotlar, morali su se  zadovoljiti 2. mjestom, dok  je za ulov, manjim za 84  grama, Davidu Bajlo, Đuri  Marinoviću i Mladenu Bajlo  pripalo treće mjesto. Dobro  organizirano natjecanje, koje je donijelo i velik ulov.  Naime, treba kazati da je 16  ekipa predalo po 15 najvećih  primjeraka očišćenih riba  težine 45,868 kg. Ulova je  bilo još više, ali se on nije  računao.
Nakon vaganja veliki je  posao čekao Dragana Jakimovskog, koji je potpomognut vrijednim ženskim  rukama uspio svu tu ribu  izgradelati. Dobar ulov, dobra gradelada i svi natjecatelji više nego zadovoljni.  Zbog toga je Kup Zubatac i  zanimljiv i privlačan.


Semafor




Redoslijed: 1. Marin Čustić, Marin Huzjak, Berto Mrkić (Zubatac) 5562, 2. Franko Kotlar, Ante Krstić, Nikolina Kotlar (Zubatac) 4314, 3. David Bajlo, Mladen Bajlo – Zubatac, Đuro Marinović (HSŠRM) 4230, 4. Ivan Džaja, Drago Marasović, Jurica Raić (Zubatac) 4124, 5. Robert Antičević, Igor Palić, Edi Petričević (Sipa, Benkovac) 3444.