Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Upriličena i izložba malih solarnih automobila

08.06.2012. 22:00
Upriličena i izložba malih solarnih automobila


Cilj projekta je izraditi program školovanja u trajanju od šest mjeseci do godine dana za postizanje stručnih kompetencija učenika u znanjima primjene sunčeve energije u svrhu grijanja i proizvodnje električne energije


Strukovna škola Vice Vlatkovića, zajedno s partnerima iz Njemačke, Danske, Italije, Francuske, Španjolske i Bugarske, sudjeluje u projektu „AIRE EQF 2″ koji se realizira sredstvima EU, odnosno Agencije za mobilnost.
Cilj projekta je izraditi program školovanja u trajanju od šest mjeseci do godine dana za postizanje stručnih kompetencija učenika u znanjima primjene sunčeve energije u svrhu grijanja i proizvodnje električne energije.
U sklopu realizacije projekta održan je ovih dana u Strukovnoj školi u Zadru stručni skup na kojem je sudjelovalo 27 predstavnika partnerskih institucija iz svih gore navedenih zemalja tijekom kojeg se radilo na izradi programa te je upriličena izložba i promocija malih solarnih automobila koje su izradili svi partneri.
Ono što je zanimljivo, partneri zadarske škole nisu samo škole iz navedenih zemalja, već, primjerice, Francusku predstavlja Tehnički fakultet iz Limogesa, a Bugarsku Elektrotehnički industrijski klaster.