Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Država KK Zadru osporava preoblikovanje zbog prijava protiv Giergije i Perovića

Autor: Edvard Šprljan

08.06.2013. 22:00
Država KK Zadru osporava preoblikovanje zbog prijava protiv Giergije i Perovića

Foto: Zvonko KUCELIN



Na službenim stranicama Fine – predstečajne nagodbe, objavljen je zahtjev Ministarstva financija za prekidom predstečajne nagodbe koja se provodi u Košarkaškom klubu Zadar. Kako se iz priloženog vidi Ministarstvo financija je veliki vjerovnik, potražuje skoro trećinu od četrdesetak milijuna kuna potraživanja – i ne misli od njih odustati. Zahtjev za prekid predstečajne nagodbe obrazložen je činjenicom da se protiv odgovornih osoba vodi kazneni postupak.
– Riječ je o prijašnjim članovima uprave Giuseppeu Gijergji i Dinu Peroviću protiv kojih se vodi kazneni postupak, to nije nikakva tajna. Ovaj zahtjev Ministarstva financija je ipak iznenađenje, jer je došao naknadno. Ne znamo još kakve će posljedice izazvati. Ne bi bilo dobro da se prekida započeti proces nagodbe jer smo bili na najboljem putu da se nađe rješenje. Nakon posljednjeg ročišta bili smo uvjereni da će se tehnička pitanja riješiti u roku tjedan dana, kazao nam je direktor KK Zadra Marino Čačić.
U Linićevom zahtjevu riječ je o kaznenim djelima nezakonitog pogodovanja, odnosno zlouporabe položaja u gospodarskom poslovanju, a sudski postupci u ovom predmetu još nisu ni zakazani, štoviše Državno odvjetništvo još istražuje kaznenu prijavu što znači da optužnica  nije ni podignuta,  a prijava može biti i odbačena. 
Prekidanje predstečajne nagodbe u biti znači ukidanje olakšica za poslovanje tvrtke u kojoj se nagodba provodi, a to znači ukidanje mogućnosti poslovanja izvan blokade računa i oslobađanje za postupak ovrhe. Odnosno, ulazak u zonu stečaja.