Ne otplaćuju dug vlasniku jer nemaju novca, ali spornu kuću otkupit će na dražbi!?

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
A. SITNICA
Iako tvrde da nemaju novca za otplatiti dug koji priznaju, novi vlasnici kuće uspjeli su nadograditi kat i potkrovlje

Sudski procjenitelj u pratnji ovršnog suca Denisa Klarendića izišao je u petak na teren kako bi na licu mjesta procijenio vrijednost obiteljske kuće u Ulici Put Nina. Ta je kuća predmet sudskog spora do kojeg je došlo nakon presude Općinskog suda u Zadru u kojem su, sada već pravomoćno, bračni par Sandra i Robert Karinja proglašeni krivima zbog prijevare i osuđeni na uvjetne kazne u trajanju od po jedne godine zatvora s rokom kušnje na tri godine. Oštećenik u ovom slučaju je Boris Dominis iz Sali koji, ne samo da je ostao bez kuće, već i bez novca što ga je temeljem kupoprodajnog ugovora trebao dobiti od Karinja.

Sandra Karinja, na koju je ova kuća uknjižena još 29. rujna 2008. godine, u svojoj je obrani s optuženičke klupe Općinskog suda u Zadru rekla kako je njezin suprug s Dominisom dogovarao kupnju kuće, a da je na nju uknjižena samo zato što je ona u to vrijeme bila kreditno sposobna. Iznijela je kako je jedini način za kupnju kuće bio podizanje kredita, te da su dogovorili cijenu od 85 tisuća eura i nakon potpisivanja predugovora platili kaparu od 15 tisuća eura. Ostatak novca Dominisu su trebali uplatiti nakon što ishode dokumentaciju potrebnu za uknjižbu u zemljišnim knjigama na njihovo ime. No Dominis im, kazala je, nije ishodio sve dokumente pa nisu mogli podići kredit. Kako se bez dokumentacije onda uknjižila kao vlasnica u zemljišne knjige, odgovorila je da ne zna. Njezin suprug Robert Karinja, u sudskom postupku drugooptuženik, raspravnoj je sutkinji rekao da je on sam pribavio lokacijsku dozvolu, a da građevinsku nisu imali. Prema njegovoj verziji priče on je s Dominisom imao ugovor da će do isplate cijelog iznosa plaćati mjesečnu najamninu od 200 eura, ali da je to prestao plaćati 2008. kad ga je Dominis tužio.

Bračni par Karinja na sudu je potvrdio kako priznaju dug Dominisu, ali da ga bez kredita nisu bili u mogućnosti isplatiti. Kad ih je sutkinja pitala odakle im novac za izgradnju kata i visokog potkrovlja na prizemnici koju su od Dominisa trebali kupiti, odgovorili su kako su u prizemlje s njima uselili i Robertovi roditelji. Otac je prodao zemljišnu parcelu i uložio 30, a oni sami još 10 tisuća eura. Voze i dva automobila, ali novca za isplatu Dominisu nisu imali niti do konačne presude donesene prošle godine.

Robert Karinja i dalje tvrdi da priznaje dug Dominisu, ali ga ne isplaćuje jer nema novca. Kazao je kako bi sve bilo drugačije da je svjedok Karlo Šešelja drugačije svjedočio, a ne potvrdio Dominisovu priču, tvrdeći da nije rekao istinu jer je obiteljski vezan uz Dominise. Problem s kućom koju je kupio kako bi s obitelji živio u njoj, namjerava riješiti tako da ju otkupi na dražbenom ročištu jer će kuća dospjeti "na bubanj" po okončanju ovršnog ročišta.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno