Kokan: Ajme sutkinjo, od prvog miseca sam u zatvoru ni kriv, ni dužan!

Slika korisnika admin

Ajme sutkinjo, što sad opet odgoda?! Od prvog miseca sam  ode u zatvoru ni kriv, ni dužan, prokomentirao je Joško Kokan, prvooptuženi u grupi s još četvoricom zbog dilanja heroina, odluku sudskog vijeća Općinskog suda u Zadru kojim predsjeda sutkinja Jasna Ančić da se  suđenje odgađa kako bi se optuženici mogli izjasniti o rješenju koje im je  jučer uručeno.

Odvjetnica Zlata Smojver Kanjer koja zastupa Mladena Marasovića na  posljednjoj je raspravi zatražila da se iz spisa izuzmu dokazi koje je policija izuzela na dan uhićenja od njezina branjenika, a tom zahtjevu pridružila se i Ivanka Bosotina, braniteljica Genija Lonića.

- Vijeće je donijelo rješenje, kao neosnovani odbacuju se zahtjevi za  izuzimanje nezakonito izuzetih dokaza i predmeta - za drugookrivljenog  potvrde o provođenju toksikološkog vještačenja kod uhićenja i kasnije te  u slučaju  trećeokrivljenog zahtjev za izuzimanje zapisnika o prisluškivanju telefona. Na ovo rješenje imate pravo žalbe, a ukoliko se ne žalite ova  se odluka smatra pravomoćnom treći dan po isteku žalbenog roka, pojasnila je sutkinja Ančić.

Na posljednjem ročištu optuženi Splićani Joško Kokan i Mladen Marasović, Bibinjac Genio Lonić i Turanjac Tomislav Vukašina koji se nalaze u  pritvoru od polovice siječnja kazali su kako se ne osjećaju krivima za ono  što im se optužnicom stavlja na teret, dok je petooptuženi i jedini koji se  brani sa slobode, Tomislav Kazija iz Pakoštana, djelomično priznao krivnju.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno