Traže se »noćne dame« koje su na jahti u Biogradu zabavljale Talijane

Slika korisnika admin
policija_prostitutka_prostitucija

Zbog nedolaska pozvanih svjedokinja sutkinja Ana Mišlov  odgodila je suđenje Slobodanu Dubajiću Dabiju, 61-godišnjem Zagrepčaninu rodom iz Bjelovara, optuženom zbog podvođenja i organiziranja međunarodne prostitucije.

- Inzistiramo na zahtjevu da se svjedokinje pozovu u sudnicu radi neposrednog ispitivanja, kao i četvorica talijanskih državljana i donedavni  suoptuženik Lecijo Matešić. Svjedokinje su, jednako kao i četvorica Talijana, ispitani bez nazočnosti okrivljenika, a ni ja nisam bio pozvan pa  nismo imali priliku kontradiktorno ih ispitati, rekao je Andrej Korljan,  Dubajićev odvjetnik, a zastupnica tužiteljstva Kerol Sabljić Radman predložila je da se naloži terenska provjera adresa srbijanskih državljanki  kako bi im se poziv uručio. Sutkinja je prihvatile te prijedloge i raspravu  odgodila za kolovoz.

Dubajiću je, podsjetimo, zbog izmjene ZKP-a i proteka vremena, prije  dva mjeseca na Općinskom sudu u Zadru ispočetka krenulo suđenje za  kazneno djelo iz 2007. godine kada je zajedno s 50-godišnjim Zadraninom Lecijom Matešićem bio uhićen zbog sumnje da je organizirao elitnu prostituciju na jahti u Biogradu. Dubajić je nakon čitanja optužnice,  kojom više nije obuhvaćen njegov kompanjon iz Zadra jer je u njegovu  slučaju nastupila apsolutna zastara, kazao kako nije kriv. 

Dubajića, danas trenera borilačkih vještina, tereti se da je u travnju  2007. godine tri djevojke s područja Srbije i BiH nagovorio da dođu u Hrvatsku i tu ih, s jednom Hrvaticom, potaknuo da zarađuju pružanjem  seksualnih usluga. Nakon što su pristale, dogovarao im je »posao« po  marinama na Jadranu.

Uhićen je početkom srpnja u Zagrebu prije čega je četirima djevojkama dogovorio »zabavu« na 16-metara dugoj jahti s petoricom talijanskih  državljana koji su tada ljetovali na zadarskom području. "Noćne dame"  u Zadru je preuzeo njegov ortak Matešić, tada zaposlenik zadarske  šumarije, koji je posredovao s talijanskim turistima dubljeg džepa zainteresiranim za druženje s »damama« za zabavu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno