Tango Argentinca i Hrvatice na Narodnom trgu

Slika korisnika admin
Autor: 

Sutra (subota) s početkom u 20.30 sati, u sklopu 'Tango weekenda' koji organizira zadarski Plesni klub Tango, na Narodnom trgu će za sve ljubitelje ove plesne umjetnosti biti priređena milonga, a pravu tango poslasticu Zadrankama i Zadranima priredit će svojim nastupom na otvorenom profesionalni tango par Ivan Terrazas i Sara Grdan.

 Ivan Terrazas je rođen u Mendozi (Argentina) gdje je i započeo svoju umjetničku solo karijeru još kao 12-godišnjak. U počecima karijere aktivno je trenirao malambo i druge forme argentinskog folklora, a potom i klasični balet i argentinski tango. Nakon što je stigao u SAD, svoj je repertoar obogatio salsom i tapom.

 Sara Grdan studirala je folklorni ples i tehnike klasičnog baleta u Zagrebu. Njezina opsesija argentinskim tangom započela je u kasnim 90- im godinama na milongi, a na to se nadovezalo i aktivno proučavanje argentinskog folklora. Kako bi kroz tjelesne mehanizme usavršila tehnike pokreta, postala je i instruktorica za specifične holističke metode pokreta (Gyrotonic/Gyrokinesis instruktorica).

 Ovo je, inače, već osma godina kako zadarski Plesni klub Tango organizira međunarodne festivale ili Tango vikende te promovira i njeguje plesnu kulturu u našem gradu. Kroz prethodne međunarodne tango festivale u organizaciji zadarske Milonge, u Zadru su gostovali vrhunski instruktori i najeminentniji tango parovi iz Argentine, Italije, Turske, Španjolske, Ukrajine i drugih zemalja. Svi su oni, putem društvenih mreža i na druge načine, pronosili svoje pozitivne dojmove o boravku u Donatovu gradu koji svake godine postaje sve prestižnija destinacija na tango karti Europe.

U sklopu zadarskog tango vikenda, večeras se u prostoriji OŠ Petra Preradovića, od 17 do 18,30 sati, održavaju i radionice (Man technique/Woman technique), a u 21 sat u Jedriličarskom klubu Uskok kreće - milonga (tango "plesnjak").

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno