Ivica Zurak dobio opomenu Povjerenstva za sukob interesa

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Odluka o bivšem načelniku Posedarja
Istovremenim obnašanjem navedene dužnosti i obavljanjem funkcije člana Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Posedarje koji nije proglašen ustanovom od posebnog interesa za tu Općinu, počinio je povredu članka 14. stavka 1. ZSSI-a, kažu u Povjerenstvu
Ivica Zurak, bivši načelnik Posedarja

Dva i pol mjeseca nakon  odluke o pokretanju postupka protiv bivšeg načelnika Posedarja, Ivice Zurka, Povjerenstvo je na   sjednici donijelo odluku o izricanju kazne, i to - opomenom. Zurak je, naime, Povjerenstvu prijavljen 4. travnja prošle godine zbog  paralelenog obnašanja dvaju dužnosti, a o razlozima pokretanja postupka u Povjernstvu kažu:

- U odnosu na dužnosnika Ivicu Zurka koji je obnašao dužnost općinskog načelnika Općine Posedarje do 13. lipnja 2017.godine Povjerenstvo   je donijelo odluku da se protiv navedenog dužnosnika pokreće postupak   za odlučivanje o sukobu interesa zbog mogućnosti počinjenja povrede   članka 14. stavka 1. u vezi sa člankom 20. stavkom 3. ZSSI-a. Moguća povreda odredbi ZSSI-a proizlazi iz istovremenog obnašanja dužnosti   općinskog načelnika Općine Posedarje u mandatu 2013.-2017.godine te   u razdoblju od dvanaest mjeseci nakon dana prestanka obnašanja navedene dužnosti i obavljanja funkcije predsjednika Upravnog vijeća Dječji   vrtić Cvrčak Posedarje, koji nije proglašen ustanovom od posebnog   državnog interesa niti od posebnog interesa za jedinicu lokalne, odnosno područne ili regionalne samouprave, stoji u odluci o pokretanju postupka protiv bivšeg načelnika Posedarja, a u obrazloženju odluke o sankciji, glasnogovrnica Povjerenstva, Martina Jurišić, nam kaže:

- Povjerenstvo na sjednici donijelo odluku da je dužnosnik Ivica Zurak,  općinski načelnik Općine Posedarje do 13. lipnja 2017. godine istovremenim obnašanjem navedene dužnosti i obavljanjem funkcije člana  Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Posedarje koji nije proglašen ustanovom  od posebnog interesa za tu Općinu, počinio povredu članka 14. stavka 1.  ZSSI-a. Za navedenu povredu dužnosniku je izrečena sankcija opomena  - kaže Jurišić.

S obzirom da prijava nije bila anonimna, Zurak kaže kako će od Povjerenstva zatražiti ime osobe koja ga je prijavila. Kada je od nas saznao da  je dobio opomenu, najprije je kazao kako se tu nema što komentirati, no  trazočaran ovakvom odlukom, ipak je kazaop kako je ovo -  najobičnija  glupost:

- U čemu je greška ako sam član Upravnog vijeća vrtića kojega općina  financira sa 90 posto? Upravno vijeće svoje je odluke donosilo većinom  glasova, pa što je onda tu značio moj jedan glas? Ma, nikakvog tu interesa mojega nije bilo, došlo je samo do pogreške što na vrijeme nismo  uočili odredbu u Zakonu o lokalnoj upravi i samoupravi po kojoj načelnik ne može biti član Upravnog vijeća vrtića. Međutim, i načelnici prije  mene bili su članovi Upravnog vijeća vrtića, što znači da to nije bila moja  ideja, već sam samo nastavio praksu svojih prethodnika. Zašto bih se  uopće borio za članstvo u Upravnom vijeću kada to donosi samo veliku  odgovornost i sebi sam  time stvarao dodatne probleme? Saznat ću tko  me je prijavio jer je prijava bila neanonimna, a vjerojatno je riječ o nekome iz oporbe - poručuje na akraju Zurak.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno