Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Renata Sabljar-Dračevac dobila treći mandat na čelu županijskog SDP-a

10.06.2018. 14:27
Renata Sabljar-Dračevac dobila treći mandat na čelu županijskog SDP-a


Na jučerašnjim izborima za predsjedništvo Županijskog odbora SDP-a Renata Sabljar Dračevac još jednom je dobila povjerenje birača koji su joj osigurali treći mandat. Sudeći po broju glasova, nova-stara predsjednica po županiji je uvjerljivo pobijedila ostale kandidate, gradskog vijećnika Erola Gašija i člana stranke Dušana Polovinu Lunga, dok je Gaši odnio veliku pobjedu u Zadru sa čak 70 posto glasova.
Čini se da Sabljar Dračevac, dale, nisu naškodile kritike protukandidata, kao ni činjenica da su je u Županijskoj skupštini napustili neki od najbližih suradnika, poput vijećnice Suzane Jakovac i Nina Mrčele koji su zbog njezine odluke o podršci HDZ-a prilikom glasovanja čak napustili sjednicu Skupštine.
Prema podacima iz stranke dobvenih do 19 sati, na izbore je izašlo nešto više od 400 glasača, od ukupno njih 600, a zanimljivo je da su, kako smo jučer i najavili nakon dojave iz Galovca, u taj stranački ogranak doista došli glasovati članovi iz drugih gradova i županija.
I dok Sabljar Dračevac nije htjela dati izjavu prije službenih rezultata, Gaši nam je sinoć otvoreno kazao kako kako zbog ovakve situacije čak razmišlja napustiti politiku, pogotovo nakon što je vidio da su u Galovac doista došli glasovati članovi iz Gračaca, pa čak i gradova Ličko-senjske županije:
– Zahvaljujem svim glasačima koji su izišli na izbore, a ponajprije članicama i članovima iz Zadra koji su mi dali ogromnu potporu s obzirom da sam u Zadru osvojio 70 posto glasova. No, to ipak nije bilo dovoljno jer je Renata Sabljar Dračevac pobijedila diljem županije, osim u Kalima, Salima, Biogradu i Sukošanu gdje sam ja odnio pobjedu. Ostaje mi jedna velika gorčina zbog svega onoga što se događalo u proteklo vrijeme u kampanji Smatra da izbori velikim dijelom nisu legitimni, ali to čak nije problem Renate Sabljar Dračevac jer ona je samo iskoristila sustav koji joj je to omogućio.
– Ponosam sa na uvjerljivu pojedu u Zadru i sada je ispred mene nekoliko dana razmišljanja o tome što i kako dalje jer, s obzirom na sve što sam proživio u ovoj kampanji, ne vidim načina na koji mogu dalje surađivati sa Renatom Sabljar Dračevac. Ovim putem pozivam članice i članove da smognu snage i konačno ujedine stranku ukoliko je to ikako moguće, a ja ću doista razmisliti što dalje i hoću li se uopće baviti politikom ili se vratiti u poduzetničke vode – zaključuje Gaši.


Polovina: Stavio sam zastavu na pola koplja
O rezultatima unutarstranačkih izbora sinoć se vrlo slikovito izrazio kandidat Dušan Polovina Lungo koji o pobjedi Sabljar Dračevac kaže: kaže:
– Stavio sam zastavu na pola koplja, potvrđujući ono što sam već izjavio za vaš list, a to je da se županijska organizacija SDP-a pretvorila u psihijatrijsku ordinaciju, pa ako građani imaju potrebu neka se jave. Članstvo je imalo priliku svojoj djeci osigurati bolju budućnost, a ovako su ih predodredili za nastavak života prema Dablinu, Minhenu, Oslu i Helskinkiju – poručuje Polovina.