Revizija: Poslovanje Športske zajednice besprijekorno

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Održana sjednica skupštine ŠZ Grada Zadra
Temeljem uvida revizija je donijela pisani zaključak kako su financijski izvještaji ŠZGZ-a sastavljeni u svim značajnim odrednicama, u skladu sa Zakonom o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija
Ilustracija

Održana je peta sjednica skupštine Športske zajednice Grada Zadra u mandatnom razdoblju 2015. – 2019. godine. Sjednicom je predsjedavala Snježana Jurinić, predsjednica ŠZGZ-a.

Prema utvrđenom dnevnom redu, poslije izbora verifikacijskog povjerenstva i utvrđivanja kvoruma, te verifikacije zapisnika s prethodne sjednice, skupštinari su saslušali Snježanu jurinić koja je izvijestila da je neovisna revizorska kuća Revizija Štokov d.o.o. – Zadar obavila revizorski uvid u priložene financijske izvještaje ŠZGZ-a za 2017. godinu, te svu preostalu potrebnu dokumentaciju utvrđenu Zakonom. Temeljem uvida revizija je donijela pisani zaključak kako su financijski izvještaji ŠZGZ-a sastavljeni u svim značajnim odrednicama, u skladu sa Zakonom o financijskom poslovanju i računovodstvu neprofitnih organizacija (Narodne novine  121/14). Poslovanje ŠZGZ-a u svim segmentima u skladu je s  normativnim zakonskim okvirima, za što je Jurinić pohvalila rad stručne službe na čelu s glavnim tajnikom Josipom Miočićem. Revizorsko je izvješće potom jednoglasno usvojeno. Nakon toga podneseno je izvješće nadzornoga odbora, koje je također jednoglasno usvojeno.

Uslijedio je prijedlog izvješća o radu ŠZGZ za 2017. što ga je izradila stručna služba. I taj je prijedlog jednoglasno usvojen. Nadalje, glavni tajnik Josip Miočić skupštinarima je podrobno i iscrpno iznio pojedinosti o novcu koji će se preraspodijeliti i koju svrhu, za potrebe programa aktivne zajednice, iz programa održavanje i korištenje sportskih građevina u iznosu od 15. 000,00 kuna i 5. 000, 00 kuna iz programa mala škola sporta čime ukupna svota za program aktivne zajednice iznose 70. 000, 00 kuna, a koristi se za nabavku sjedalica, garderobnih klupa i antitraumatske podne podloge u sportskoj dvorani Mocire u iznosu od 174.837,50 kuna. Glavni tajnik je napomenuo da se u programu aktivne zajednice radi o partnerskom odnosu HOO-a, ŠZZZ-a, Javne ustanove za upravljanje športskim objektima Zadarski šport i ŠZGZ-a. Taj je prijedlog jednoglasno usvojen.

Predsjednica Snježana Jurinić pozvala je članove skupštine da se dodatno očituju ako imaju potrebu, te im pojasnila postupak oko Uredbe o zaštiti osobnih podataka koja se primijenjuje od 25. svibnja 2018. Članovi su izvješteni da će se uskoro održati seminar na kojem će se detaljno uputiti u sve potrebne postupke. Potom su članovi Skupštine, sukladno potrebnoj dokumentaciji jednoglasno verificirali mandat Jurice Dilbera kao predstavnika u Skupštini Športske zajednice Grada Zadra za športske građevine u mandatu 2015. - 2019. temeljem članka 6. Odluke o broju i načinu izbora predstavnika članica ŠZGZ-e u Skupštinu. Na koncu, skupštinari su informirani da će se sljedeća sjednica održati do kraja  2018. godine. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno