Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

SOCIJALNO PODUZETNIŠTVO Mladi iz Tanzanije, Indonezije i drugih zemalja predstavili se u Zadru

09.06.2019. 14:17
SOCIJALNO PODUZETNIŠTVO Mladi iz  Tanzanije,  Indonezije i  drugih zemalja  predstavili se  u Zadru


Nismo prvi puta u Zadru. Slavonski Brod ima jako dugu tradiciju suradnje sa zadarskim institucijama, posebno s odgojno-obrazovnim ustanovama. Osobito bih istaknula suradnju sa srednjom Pomorskom i Medicinskom školom, Ugostiteljskom i pojedinim osnovnim školama. Odlično surađujemo i sa županijskim i gradskim odjelima i jako  nam je drago doći u Zadar jer su sve dosadašnje suradnje bile vrlo uspješne. Mahom su to bili međunarodni seminari i suradnja s mladima  gdje smo promovirali povećanje razine demokratskog života u školi, izvan škole, u najbližem susjedstvu, rekla je  Božica Sedlić, organizatorica  drugog Međunarodnog seminara o socijalnom poduzetništvu koji se  ovih dana održavao u Zadru sa sveukupno 50-ak sudionika.
– Ove smo godine pozvali važne i poznate hrvatske stručnjake kako bi  mladim ljudima i predstavnicima organizacija koje rade s mladima  objasnili razliku što je to socijalno poduzetništvo, odgovorno društveno  poslovanje, poduzetnička filantropija i kako to sve uklopiti u društveno  odgovorno poslovanje. Mladi su se upoznali s načinom kako pokrenuti  socijalnu inicijativu, osvariti dobru poduzetničku ideju, s kojim alatima i  kako pronaći partnere u svim sektorima kako bi razvili svoju ideju i kako  bi je mogli primjeniti u sredini u kojoj žive, objasnila je  Sedlić.
Europski dom iz Slavonskog Broda uz potporu EU agencije EACEA,  Grada Zadra i Pomorske škole iz Zadra, u okviru ovog seminara organizirao je jučer prijepodne na Narodnom trgu u Zadru   Sajam primjera uspješnih društvenih poduzeća, dobrih praksi i inovativnih metoda  uključivanja mladih na tržište rada.
Sajamski izlagači bili su ujedno i sudionici seminara. Predstavili su  kulturne osobitosti svojih zemalja i organizacija te primjere dobrih praksi, inovativnog i uspješnog integriranja mladih na tržište rada u sredinama iz kojih dolaze. Na štandovima su bili izloženi informativni, edukativni i promotivni materijali, a zainteresirani građani su  imali prilike za  razgovor o projektu i sadržajima aktivnosti te o mogućnostima  uključivanja u provedbu projekta.
Inače, višednevni međunarodni trening održavao se od 1. lipnja do   danas u Borikovom hotelu Donat, a sudjelovalo je osam partnerskih organizacija iz Poljske, Češke Republike, Hrvatske, Peura, Kenije, Tanzanije, Indonezije i Tajlanda.