Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Dario Marinov najbolji hrvatski podvodni ribolovac

Autor: Čedo Fabulić

08.07.2008. 22:00
Dario Marinov najbolji  hrvatski podvodni ribolovac


Presretan sam, konkurencija je bila doista jaka, natjecali su se svi najbolji ribolovci Hrvatske. Između ostalih tu je bio aktualni prvak Europe Damir Gospić i aktualni prvak države Plečko te još nekoliko reprezentativaca, a svi su na Brač došli ostvariti što bolji uspjeh, kazao je Marinov
U prostorijama ŠRD  Zubatac održana je konferencija za  medije u povodu velikog uspjeha  jednog njihova člana. Naime, Dario  Marinov osvojio je naslov prvaka  Hrvatske u podvodnom ribolovu.  Zanimljivo da je ovo prva titula  prvaka podvodne sekcije ŠRD Zubatac u proteklih deset godina otkako postoji, dok je Marinovu ovo  treća titula najboljeg u državi. Prije  ove zadnje bio je prvak još 1998.  godine, zatim 2005. i sada u dresu  trofejnog Zubaca. Marinov je naslov osvojio u konkurenciji 33 podvodna ribolovca, a lovilo se tri dana  u akvatoriju otoka Brača.
U uvodnoj riječi nazočne su pozdravili glasnogovornik i predsjednica ŠRD Zubatac Stanko Panić i  Ardena Bajlo, a o dojmovima s  prvenstva Marinov kaže:
– Presretan sam, konkurencija je  bila doista jaka, natjecali su se svi  najbolji ribolovci Hrvatske. Između  ostalih tu je bio aktualni prvak  Europe Damir Gospić i aktualni  prvak države Plečko te još nekoliko  reprezentativaca, a svi su na Brač  došli ostvariti što bolji uspjeh. Za  natjecanje sam se pripremao duže  nego inače, odnosno umjesto uobičajenih devet dana pripremao  sam se petnaest. Prvog dana prvenstva ulovio sam dva ugora i  sedam riba, što je bilo dovoljno za  tek šesto mjesto. Drugog dana krenulo je dobro te sam bio prvi, ulovio  sam četiri ugora i osam riba, dok  sam trećeg dana s ulovljenih deset  ugora i ukupnom težinom oko pedeset kilograma također bio prvi.  Eto, zadovoljan sam sa svojim prvim naslovom u dresu Zubaca, a  nadam se ne i posljednjim – kaže  Marinov.
Kao člana reprezentacije Marinova u listopadu očekuje još jedno  veliko iskušenje. Naime, odabrana  vrsta tada putuje u Venezuelu na  Svjetsko prvenstvo u ovoj atraktivnoj disciplini.