Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Ivan Mijolović u Karlovcu

Autor: Šime Ćurko

08.07.2009. 22:00
Ivan Mijolović u Karlovcu

Foto: Vedran SITNICA



Kristijan Brkljača, prema najavama, trebao bi pokušati nametnuti se u njemačkom trećeligašu; Damir Samaržija bliži je odlasku negoli ostanku u Mocirama, baš kao i Ivan Buovac koji također ima opciju s Njemačkom
Nakon osam godina koje je proveo u dresu Zadra Ivan Mijolović odlazi iz Mocira. Dvadesetogodišnji vanjski igrač, koji je lani u Prvoj B ligi za Zadar odigrao najbolju sezonu u karijeri, potpisat će ugovor za Karlovac. Tako se ostvarila Mijolovićeva najava da će pokušati pronaći klub u blizi Zagreba, gdje je mladi Zadranin na studiju. Lani je Mijolović putovao na utakmice matičnog kluba što mu je iziskivalo dosta napora, tako da se za sljedeću sezonu odlučio za lakšu, vjerojatno i financijski isplativiju opciju. Karlovčani su lani bili šesti u Premijer ligi, što im je jedan od najboljih plasmana posljednjih godina.
– Još nisam potpisao ugovor s Karlovcem, ali sve smo već dogovorili pa će potpis biti samo formalost – zadovoljno će Mijolović koji je tako prvi igrač koji je definitivno napustio redove Zadra ovo ljeto. No, mnogi su igrači na izlaznim vratima. Kristijan Brkljača, prema najavama, trebao bi pokušati se nametnuti u njemačkom trećeligašu; Damir Samaržija bliži je odlasku negoli ostanku u Mocirama, baš kao i Ivan Buovac koji također ima opciju s Njemačkom. S obzirom da potencijalnih pojačanja nema na horizontu, veliko je pitanje kako će Zadar izgledati sljedeće sezone. Anđelo Žeravica nakon operacije prednjih križnih ligamenata bio je na rehabilitaciji u Daruvarskim toplicama. Budući da oporavak ide odlično, Žeravica bi se na parket mogao vratiti već tijekom jeseni. U čijem dresu?
– Ne znam. Sve ovisi o tome kakvu će Zadar imati momčad sljedeće sezone – kaže Žeravica.
Većina igrača tako je uglavnom neodređena kad je riječ o tome hoće li ostati u Zadru. Kako bilo, očito je da Zadrane očekuje još jedna teška sezona, a kako vrijeme prolazi, sve je izvjesnije da bi se Zadrani umjesto priželjkivane borbe za vrh mogli boriti za ostanak.
 


Marača možda opet među vratnicama


Mate Marača, perspektivni vratar Zadra, koji je karijeru lani prekinuo nakon upisa studija u Zagrebu, mogao bi se sljedeće sezone vratiti rukometu. No, Marača kaže da još uvijek ništa nije odlučio premda ne odbacuje mogućnost da će ponovno među vratnice. Za koju momčad nije poznato, iako Zadar kao opciju ne treba odbaciti.