Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Nikome, pa ni Plivačkom klubu Zadar, nećemo dati koncesiju za bazen Kolovare!

Autor: Teuta Babajko Jamičić

08.07.2010. 22:00
Nikome, pa ni Plivačkom klubu Zadar, nećemo dati koncesiju za bazen Kolovare!

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Kako je pojasnio dr. Vrančić, bazen Kolovare je do 1996. godine bio društveno vlasništvo. Tada je, 1996. godine, temeljem Zakona o sportu, Grad Zadar preuzeo brigu o sportskim objektima u gradu. Bazen Kolovare, 2001. godine, Grad Zadar je povjerio Plivačkom klubu Zadar. Ta odluka, 1. srpnja ove godine, stavljena je izvan snage, a upravljanje bazenom Kolovare, Grad Zadar je povjerio gradskoj tvrtki “Zadarski šport”
Plivački klub Zadar zatražio je koncesiju za bazen Kolovare, no neće je dobiti. Nikome, pa tako ni Plivačkom klubu Zadar, nećemo dati koncesiju za bazen Kolovare jer to nije samo sportsko-rekreacijski objekt već i kultno okupljalište generacija Zadrana. Nadležnost Grada Zadra nad bazenom Kolovare nije upitna, s tim da smo brigu o navedenom sportsko-rekreacijskom objektu povjerili gradskoj tvrtki “Zadarski šport”, ističe zadarski gradonačelnik dr. Zvonimir Vrančić, koji je na jučerašnjem Kolegiju gradonačelnika opovrgnuo tvrdnje čelnika Plivačkog kluba Zadar, prema kojima oni upravljaju bazenom Kolovare.
Kako je pojasnio dr. Vrančić, bazen Kolovare je do 1996. godine bio društveno vlasništvo. Tada je, 1996. godine, temeljem Zakona o sportu, Grad Zadar preuzeo brigu o sportskim objektima u gradu. Bazen Kolovare, 2001. godine, Grad Zadar je povjerio Plivačkom klubu Zadar. Ta odluka, 1. srpnja ove godine, stavljena je izvan snage, a upravljanje bazenom Kolovare, Grad Zadar je povjerio gradskoj tvrtki “Zadarski šport”.
– Iznenađen sam što uopće netko dovodi u pitanje nadležnost Grada Zadra nad sportskim objektima u Zadru. Brigu o sportskim objektima, pa tako i bazenu Kolovare, preuzeli smo još 1996. godine, temeljem Zakona o sportu. Nakon toga, 2001. godine, u organizacijskom smislu, upravljanje bazenom povjerili smo Plivačkom klubu Zadar, no ta odluka više nije na snazi. Naime, prije nekoliko mjeseci od Zadarske županije dobili smo ingerenciju za dodjelu koncesija za pomorsko dobro koje administrativno pripada Gradu Zadru te odlučili da upravljanje bazenom Kolovare povjerimo gradskoj tvrtki “Zadarski šport”, govori dr. Vrančić, dodajući kako je iznenađen pretenzijama i suludim očekivanjima skupine građana i sportskih klubova, koji se financiraju iz gradske blagajne, da im Grad Zadar prepusti upravljanje bazenom Kolovare, vitalnim objektom gdje se okupljanju generacije Zadrana.
Grad Zadar, prepuštajući brigu o bazenu Kolovare gradskoj tvrtki “Zadarski šport”, želi da spomenuti objekt ostane kultno zadarsko kupalište. “Zadarski šport” vodi brigu da bazen Kolovare bude sigurno i uređeno kupalište za Zadrane, a istovremeno i ljetno odredište za vodene sportove koji su se tamo privremeno preselili s zatvorenog bazena na Višnjiku.
Gradonačelnik dr. Vrančić, naložio je dogradonačelniku Draženu Grguroviću i Radovanu Dunatovu, pročelniku Upravnog odjela za kulturu i sport, da se što prije sastanu s predstavnicima zadarskih sportskih klubova, kako bi zajednički utvrdili što je sve potrebno učiniti na bazenu Kolovare da se isti prilagodi potrebama rekreativaca i sportaša.
U nastavku jučerašnjeg Kolegija gradonačelnika donesena je odluka prema kojoj će se urediti sedam parkirališnih mjesta za taksi vozila u Ulici kralja Tvrtka u blizini zadarskog Autobusnog kolodvora. Iz proračunskih sredstava, Grad Zadar će i ove godine izdvojiti pet tisuća kuna kao potporu u ostvarenju projekta suradnje učenika iz Felixdorfa iz Austrije i učenika iz Osnovne škole Šime Budinića u Zadru.
Jučerašnji Kolegij gradonačelnika zaključen je odlukama o početku javne nabave za namještaj i tehničku opremu osnovnih škola u Zadru.
 


Grad Zadar raspisuje natječaj za sanaciju kule Kaštel na otoku Olibu


Grad Zadar raspisuje natječaj, odnosno otvara postupak javne nabave za radove na sanaciji kule Kaštel na otoku Olibu. Radove će sa 100 tisuća kuna financirati Ministarstvo kulture. Podsjetimo, prošle godine obnavljala se unutrašnjost kule Kaštel na Olibu, a sada se nastavlja sa sanacijom vanjskih dijelova ovog spomenika kulture.




 


Dodjela prostora Gradskom društvu CK


Na jučerašnjem Kolegiju gradonačelnika usvojen je zaključak od dodjeli prostora Hrvatskom crvenom križu – Gradskom društvu Zadar. Riječ je o poslovnom prostoru u Ulici Ivana Mažuranića 4, površine 104 metra četvorna.
Hrvatskoj stranci umirovljenika, odnosno Županijskoj organizaciji HSU-a i Gradskoj organizaciji HSU-a, produžuje se ugovor za posudbu poslovnog prostora na Narodnom trgu.