Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Promovirano 39 novih majstorica i majstora

Autor: Damir Maričić

08.07.2010. 22:00
Promovirano 39 novih majstorica i majstora

Foto: Vedran SITNICA



Stipe Knežević posebno je naglasio da HOK obilježava godinu žena u obrtništvu, a većina novih kolega u Zadarskoj županiji su upravo žene – majstorice
U Obrtničkoj komori Zadarske županije na prigodnoj maloj svečanosti Stipe Knežević, predsjednik i čelnici Upravnog odbora Komore uručili su diplome majstora obrta za 39 novih kolega.
Svečanosti su među ostalim nazočili i predsjednici četiriju udruženja obrtnika koji čine zadarsku Obrtničku komoru, odnosno Mladen Malta, Zadar; Ante Lukačić, Biograd; Mirjana Vrsaljko, Benkovac i Andrej Bukša, Pag, dajući tom činu značenje kojim obrtnici dobijaju nove potencijalne kolege i nasljednike.
– Hrvatska obrtnička komora obilježava ovu godinu kao godinu žena u obrtništvu te posebno pozdravljam mnogobrojne kolegice među vama, kazao je Knežević nastavljajući:
– Ovim obilježavamo vaš “finiš” u formalnom obrazovanju za obrtništvo. Vjerujem da će mnogi od vas koji se krenuli na taj put i postati kolege obrtnici. Za bilo što na putu otvaranja obrta znate da je ovo vaša kuća u koju se možete obratiti, a ovdje su i predsjednici udruženja u pojedinim gradovima, vaše kolege obrtnici koji su na tom mjestu volonteri. Tu su i naši savjetnici i službe koje vam stoje na raspolaganju. Želim vam da kao obrtnici uspijete na sreću vas i vaše obitelji kao i društva u cjelini.
U strukama novih majstora dominiraju frizerke, njih 17: Smiljka Lazarevski, Andrijana Bačić, Nikolina Ribarić, Kristina Paleka, Mihaela Biljan, Tanja Šare, Franka Bilaver, Petra Gulan, Martina Veršić, Marijana Mirt, Danijela Tolj, Andrea Colić, Majda Gobin, Leona Pavlović, Marina Šarović, Marinela Bunić.
Slijede majstori elektroinstalateri: Ive Glavić, Siniša Filipović, Krešimir Perović, Draženko Bajić, Zorko Radobuljac, Niko Žunić, Antonio Grubić, Oliver Antunović. Potom majstori kuhari: Branko Kraljev, Marin Banović, Nebojša Deković, Andrejas Peran, Nikica Španjol, Klaudijo Kurelić. Četvoro je novih majstora očnih optičara: Marko Pećenić, Leopold Kolega, Božica Lisica, Frane Vuica.
Kod ostalih riječ je o po jednom novom majstoru i to:
majstor fotograf: Ivan Jamičić; majstor klesar: Branko Azinović; majstor stolar: Ante Brkić i majstor automehaničar: Tomislav Nimac.
 


Majstorski ispiti održavaju se dvaput godišnje


Kandidati su ispite polagali u zimskom roku (studeni/prosinac) 2009. i proljetnom roku (travanj/svibanj) 2010.
Majstorski ispiti održavaju se dvaput godišnje. Među zanimanjima za koje je još moguće polagati ispit u OK Zadar su još i autoelektričar, zidar, tesar, soboslikar-ličilac…