Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Ugljan – raj za obiteljsko ljetovanje

08.07.2011. 22:00
Ugljan – raj za obiteljsko ljetovanje


Ugljan je poznat kao mjesto koje pruža mirno i tiho ljetovanje. Poznati smo po velikom broju divljih uvala koje omogućuju gostima da uživaju u blagodatima čistog mora bez gužve i buke, kaže Dražena Strihić, direktorica Turističke zajednice mjesta Ugljan


Turistička zajednica mjesta Ugljan  početak turističke sezone  dočekala je s izvrsnim rezultatima i povećanjem noćenja  za 50 posto. Naime, u lipnju  je evidentirano osam tisuća  noćenja. Gostiju u dolasku  tijekom lipnja bilo je 1.200.  Razlog je tako dobrim rezultatima već u lipnju, kazuje  direktorica TZ mjesta  Ugljan Dražena Strihić, povećanje kvalitete turističke  ponude.
– Ugljan je poznat kao  mjesto koje pruža mirno i  tiho ljetovanje. Poznati smo  po velikom broju divljih uvala koje omogućuju gostima  da uživaju u blagodatima čistog mora bez gužve i buke,  kazuje Strihić. Sudeći prema  izvrsnim rezultatima i popunjenosti već u svibnju, za  očekivati je da će ova turistička sezona nadmašiti  prošlogodišnju.
– Apartmanski smještaj je  vodeći, što ukazuje na to da k  nama na ljetovanje uglavnom dolaze obitelji. Zbog  prostranosti i ravnog terena,  često se odlučuju za ljetovanje na ovom području biciklisti, ističe Strihić.
Za one koji su željni kupanja na uređenim plažama s  popratnim sadržajima, u središtu mjesta postoji plaža koja okuplja brojne obitelji s  djecom. Zanimljivo je spomenuti da u mjestu Ugljan  postoje čak tri prirodne  pješčane plaže, a na cijelom  otoku još su dvije.
Iako Ugljan nema marinu,  brojni nautičari često  se usidre u uvalama.  Početkom srpnja otvorio se hotel  “Ugljan” u kojem trenutačno ljetuje stotinjak gostiju.
Što se tiče zabavnog života, mjesni  TZ, Udruge Điran i  Arija te mještani organizirali su brojna  događanja tijekom  srpnja i kolovoza.
– Srpanj je rezerviran za koncerte i  glazbu na otvorenom.  U goste nam dolaze  Sexymotherfuckers i  klapa Kampanel. Sredinom  mjeseca srpnja dolazi nam  splitski gudački kvartet koji će  održati koncert u crkvi sv. Jerolima. U galeriji “Baul” priredit će se izložba nakita  Božice Kliman, kazuje  Strihić. Krajem srpnja otvorit  će se malonogometni turnir  “ŠUG KUP 2011.”.
Sajam antikviteta, Dječje  dalmatinske igre i tradicionalna ribarska čeprljandska  fešta samo su neka događanja u kolovozu. Krajem  mjeseca dodijelit će se nagrada “Ugljan u cvijeću” u vili  Stari dvor.