Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Novorođenačke naknade kasne šest mjeseci

08.07.2012. 22:00
Novorođenačke naknade  kasne šest mjeseci


Do početka srpnja isplaćene su tek novorođenačke naknade za rješenja koja su pristigla u Grad Zadar do kraja prošle godine


Zbog sporog punjenja gradskog proračuna Grad Zadar s isplatom novčane pomoći za opremu novorođenog djeteta kasni više od šest mjeseci. Do početka srpnja isplaćene su tek novorođenačke naknade za rješenja koja su pristigla u Grad Zadar do kraja prošle godine. Još uvijek su na čekanju siječanjska rješenja koja će doći na red kad se poboljša situacija u gradskom proračunu.
Ivana Dadić, stručna suradnica za informiranje i odnose s građanstvom u Gradu Zadru, pojašnjava da rješenja za isplatu novčane pomoći za opremu novorođenog djeteta stižu nekoliko mjeseci iza njegova rođenja, tako da se ne može reći da su isplaćene sve naknade za djecu rođenu prošle godine.
– Isplatili smo novorođenačke naknade za koje su pristigle prijave do kraja prošle godine. Zahtjevi iz siječnja ove godine još nisu riješeni. Proračun se sporo puni, zbog čega isplata naknada kasni, no čim bude povoljnija situacija, pomoć za novorođenčad bit će isplaćena, kaže Ivana Dadić.
Podsjetimo, zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić zbog krize i recesije prije dvije godine donio je odluku o smanjenju novčane pomoći za opremu novorođenog djeteta. Njome je jedino naknada za prvorođeno dijete od dvije tisuće kuna ostala nepromijenjena. Naknada za drugorođeno dijete s pet smanjena je na tri tisuće kuna. Za treće dijete naknada je prepolovljena te umjesto 10 iznosi pet tisuća kuna.