Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Premijera “Malog diva” oko Božića ove godine

08.07.2012. 22:00
Premijera “Malog diva”  oko Božića ove godine


Filmska ekipa je proteklih dana boravila na području Gračaca i Nacionalnog parka Plitvička jezera, gdje su snimane scene maratona u kojima glavni lik trči od Zagreba do Zadra
Snimanje prvog zadarskog dugometražnog filma “Mali div” ovih je dana ušlo u završnu fazu. Od scenarista Branimira Čakića saznajemo kako je filmska ekipa proteklih dana boravila na području Gračaca i Nacionalnog parka Plitvička jezera, gdje su snimane scene maratona u kojima glavni lik, kojeg glumi Enio Meštrović, trči od Zagreba do Zadra.
– Sa zadovoljstvom mogu reći da smo konačno ušli u treću fazu snimanja. Završili smo najteži dio posla, a sada nam preostaje samo snimanje po interijerima u Zadru i okolici. Snimanje na području Velebita i NP Plitvička jezera prošlo je u najboljem redu. Vrijeme nas je također dobro poslužilo. Bilo je zaista naporno, ali smo svi bili dobro raspoloženi pa je bilo lakše raditi, kaže Čakić koji posebno zahvaljuje Marku i Josipu Milinu, pripadnicima GSS-a te djelatnicima NP Plitvička jezera.
– Zaista ne znam kako bismo uspjeli odraditi ovaj dio posla da nije bilo Josipa Milina koji nam je ustupio svoj džip te njegovog oca Marka, koji nam je na korištenje dao svoju kuću u Lici te cijelu ekipu opskrbio hranom i pićem za tri dana. Momci iz GSS-a te rendžeri iz nacionalnog parka, također, su s nama bili po cijeli dan i pomagali nam. S obzirom da sami financiramo kompletno snimanje filma, svaka pomoć nam puno znači, govori Čakić i nastavlja:
– Ako i dalje sve bude išlo po planu, film će ugledati svjetlo dana oko Božića ove godine. Jako je teško govoriti o točnom datumu, jer kada završimo snimanje, očekuje nas još jako puno posla oko postprodukcije, rekao je na kraju.
Podsjetimo, snimanje “Malog diva” započelo je u ožujku ove godine. Autor scenarija i glazbe je Branimir Čakić, redatelj je Igor Goić, a naslovnu ulogu tumači Enio Meštrović. Radnja filma većim se dijelom odvija u Zadru i okolici, a priča je to o ocu koji se bori za život svoje teško bolesne djevojčice.