Zaprimili više od 13 tona robe i obukli 1.680 potrebitih!

Slika korisnika admin
Adam VIDAS
Siromašni Zadrani mogu preko Crvenog križa dobiti doniranu odjeću i obuću

Iako se djelatnost Društva Crveni križ uglavnom vezuje uz humanitarni rad, odnosno prikupljanje odjeće i osnovnih živežnih namirnica za potrebite građane, iz polugodišnjeg izvješća zadarskog Crvenog križa razvidno je kako je njihov djelokrug znatno širi. U tom su vremenu djelatnici Društva odradili cijeli niz različitih akcija, a osim što su zaprimili 13.400 kilograma odjeće, uspostavili su suradnju s većinom pedagoga, psihologa i defektologa u osnovnim i srednjim školama na našem području i upoznali ih s radom Savjetovališta.

Organizirali su, također nekoliko akcija dobrovoljnog davanja krvi, a tijekom cijelog razdoblja provodili su program zamjene igala i šprica heroinskim ovisnicima, edukaciju stanovništva za pružanje prve pomoći, a čak su i organizirali dvije potrage za nestalim građanima.

- Djelatnici zadarskog Crvenog križa postigli su zaista hvalevrijedne rezultate u prvih šest mjeseci ove godine i to s minimalnim sredstvima koja im uz to još i neredovito pristižu na račun, doznajemo od ravnatelja Bore Galca.

- Od 1. siječnja pa do 30. lipnja ove godine zaprimili smo ukupno 13.400 kilograma odjeće, od čega je 12.300 kilograma bilo upotrebljivo. Naša djelatnica tu je odjeću pripremila i posložila na police i vješalice kako bi potrebiti građani mogli uzeti ono što im treba. U tom razdoblju pomoć u odjeći i obući za sebe i za članove svoje obitelji zatražilo je i dobilo ukupno 1.680 osoba, ističe Galac te napominje kako je potrebitima dodijeljena i jednokratna novčana pomoć. Devetnaest osoba primilo je jednokratnu novčanu pomoć u ukupnom iznosu od 7.199 kuna. Zahtjeva za novčanom pomoći bilo je, kaže Galac, znatno više, no svima njima nisu bili u mogućnosti pomoći zbog nedostatka novca. Galac je napomenuo kako je najugroženijim građanima u danima pred Uskrs podijeljeno 480 paketa s prehrambenim artiklima ukupne vrijednosti od 50-ak tisuća kuna.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno