Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Županija bi uređivala nove urede, a ne može

Autor: Ljiljana Jurjević

08.07.2013. 22:00
Županija bi uređivala nove urede, a ne može

Foto: A. SITNICA



Mislili smo da je samo pitanje vremena kada će nadležna tijela Vlade Republike Hrvatske izraditi pravne akte za rješavanje ove situacije i u tom smislu smo krenuli u postupak izrade građevinsko projektne dokumentacije za uređenje ove zgrade. Projekte imamo, a ne možemo raditi, kaže pročelnica Milena Ikić


Na posljednjem Kolegiju župana Stipe Zrilića na dnevnom redu bila je i točka vezana uz planove oko uređenja potkrovlja zgrade Doma Zadarske županije. Naime, zbog neriješenih imovinsko pravnih odnosa planirano uređenje potkrovlja zgrade Doma županije, neće se moći realizirati, obrazložila je tada pročelnica Upravnog odjela za proračun i financije Bibijana Baričević.
Zgrada Doma županije u ulici Božidara Petranovića, s čijeg balkona puca prekrasan pogled na Pozdrav suncu i Morske orgulje, a onda i na cijeli zadarski arhipelag, vlasništvo je hrvatske države, a Zadarska županija kao jedinica područne, odnosno regionalne samouprave još od 2004. godine pokušava s Republikom Hrvatskom riješiti pitanje uređenja međusobnih imovinsko pravnih odnosa.
Tijekom proteklih devet godina, kaže Milena Ikić, pročelnica Upravnog odjela za pravne i zajedničke poslove Zadarske županije, dostavili su tadašnjem Središnjem državnom uredu za upravljanje državnom imovinom, potom AUDIO-u, sve relevantne dokumente temeljem kojih je po važećim propisima moglo biti riješeno ovo iznimno značajno pitanje za Zadarsku županiju.
– Zadarska županija kao posjednik zgrade Doma županije još od 1993. godine, postupajući pažnjom dobrog gospodara, nastojala je riješiti pitanje vlasništva, kako bi se moglo pristupiti temeljitoj rekonstrukciji i uređenju ove iznimno vrijedne i atraktivne nekretnine, kaže Ikić.