Zainteresiranih za proizvodne pogone u Lišanima već ima

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN

Za izgradnju poslovne zone općini Lišane Ostrovičke potrebno je 400 tisuća kuna. Od tog iznosa iz državnog su proračuna dobili 280 tisuća kuna, dok će ostatak prikupiti sredstvima Zadarske županije i iz proračuna Općine.

- Zadarska županija dat će nam za poslovnu zonu pedeset tisuća kuna, a isto toliko ćemo izdvojiti iz našeg proračuna. Buduća poslovna zona bit će proizvodno-poslovne namjene, a iako je riječ o manjoj poslovnoj zoni, zainteresiranih za buduća ulaganja već ima, kazao je Ivica Musić, načelnik Lišana Ostrovičkih dodajući kako će se poslovna zona graditi na zemljištu površine 36 tisuća metara četvornih.

- Zemljište je jako povoljno, komunalni doprinosi nisu veliki i zainteresiranih za izgradnju proizvodnih pogona već imamo, naglasio je Musić.

Realizacija projekta izuzetno značajnog za ovu općinu očekuje se na jesen. Trenutačno je u izradi projektna dokumentacija, dok bi na jesen trebala biti dovršena i izrada troškovnika.

- Mala je to investicija, ali jako važna za nas, navodi načelnik.

Općina Lišane Ostrovičke od Ministarstva regionalnog razvoja dobila je sredstva u iznosu od 297 tisuća kuna za izradu pristupnog puta za zgradu za društvene djelatnosti.

- Projekt izrade zgrade kandidirat ćemo na natječaje za strukturne fondove kada se raspišu. Doduše, mi ćemo projekt pripremiti ranije pa kada natječaj bude raspisan kandidirat ćemo ga, najavio je Musić.

Predviđeno je kako će zgrada za društvene djelatnosti sadržavati dva igrališta, od čega je jedno natkriveno, multimedijalnu dvoranu, urede, te dvije garaže za vatrogasna vozila. Iznos ove investicije je 5,5 milijuna kuna.

Ono što je veliki problem stanovnicima Lišana Ostrovičkih jest vodovodna mreža. I taj projekt na čekanju je za sredstva iz strukturnih fondova. Za njegovu realizaciju potrebno je oko 7,5 milijuna kuna, a za sredstva iz EU Općina će aplicirati čim se raspiše natječaj.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno