Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Ploteru nema spasa

08.07.2016. 22:00
Ploteru nema spasa


Nema mogućnosti nastavka poslovanja u daljnjem tijeku stečajnog postupka nad tvrtkom Ploter, jer za to nema nikakvih kadrovskih, materijalnih, tehničkih, financijskih niti bilo kakvih realnih pretpostavki i uvjeta. Ta tvrtka je prestala s poslovanjem i obavljanjem djelatnosti koncem 2015. godine, tako da u 2016. godini nije obavljala djelatnost, a zaposlenost je smanjila samo na administraciju i knjigovodstvo- stoji to između ostalog u izvješću o gospodarskom položaju dužnika Plotera i njegovim uzrocima koje je izradio stečajni upravitelj Branko Morić, koje će to dostaviti sucu Trgovačkog suda u Zadru na izvještajnom ročištu, koje je zakazano za 14. srpnja. 
Ovaj upravitelj navodi i kako je posljedica takvog stanja Plotera takvo da ta tvrtka, kao stečajni dužnik, ne može osigurati početna sredstva potrebna za pokriće troškova stečajnog postupka, kao ni namirenje ostalih obveza stečajne mase, koji se troškovi iz prvi na redu za namirenje iz stečajne mase po stečajnom zakonu. Dio tih troškova, ističe se, moći će se namiriti tek prodajom i unovčenjem imovine na kojoj postoji razlučno pravo.
Obveze stečajnog dužnika, po poslovnim knjigama na dan otvaranja stečaja, odnosno na dan 6. svibnja 2016. godine iznose ukupno 15.570.642 kuna. Najveći dio tih obveza odnosi se na obveze prema bankama i to u iznosu od 5,56 milijuna kuna, i prema dobavljačima u iznosu od 7,4 milijuna kuna.
Obveze prema zaposlenicima iznose gotovo 1,7 milijuna kuna i to za neisplaćene plaće, dok obveze za doprinose i poreze iznose 469.563 kune.