Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

FOTOGALERIJA: Virsko ljeto uz Matu Mišu Kovača i brojna jaka estradna imena

09.07.2018. 20:51
FOTOGALERIJA: Virsko ljeto uz Matu Mišu Kovača i brojna jaka estradna imena


Za mnoge druge turističke destinacije nezamislivih 300 tisuća ljudi pratilo je posljednje tri godine zbivanja pored virske rive na najjačoj hrvatskoj sezonskoj manifestaciji „Virsko ljeto“. Osim glazbenih koncerata s jakim estradnim imenima i velikim zvijezdama, virski glazbeni i scenski spektakl redovito u ponudi ima globalno poznate „City Games“, čije će se hrvatsko finale ovog ljeta ponovo odvijati uz virski Muja, te nastupe klapa, mladih pjevača, dječji animacijski program i druge manje događaje. 
Malo po malo, koncert po koncert i događaj po događaj, „Virsko ljeto“ izgradilo je svoj imidž najboljeg sezonskog glazbenog eventa u cijeloj Hrvatskoj, o čemu su redovito svjedočili sami izvođači, kao i organizatori „City Gamesa“ koji su hrvatsko finale odlučili parkirati na Viru.  
„Nije me dugo bilo, zaželio sam se Vira“ – tako nam se uoči ovogodišnjeg virskog koncerta požalio Bebek; jedan je mladić iz Orašja prvi put smogao hrabrosti javno zapjevati na Vanninom koncertu, a da je virska pozornica mjesto dobrih emocija svjedočile su Maja Šuput i Jelena Rozga čiji su koncerti bili najposjećeniji ikad.
„Svatko ovo mora doživjeti!“ – rekla je Maja nakon prošlogodišnjeg koncerta koji je više sličio na mali virski Woodstock, dok je još pod jačim adrenalinom i dojmom bila Jelena nakon što je 2016. održala rekordan koncert pred 25 tisuća ljudi.
„Ovo je bio jedan od najboljih koncerata u karijeri“ – rekla je euforično potresena nakon doživljene koncertne energije na omiljenom otoku. Pogled na ovogodišnje izvođače bez sumnje će ponuditi neke nove priče i dojmove, ali prije svega obilje dobre koncertne zabave za svačiji gušt. 
Program je tako već startao 23. lipnja s koncertom Vanne, a nakon klapske „Virske terce“, nastupa Željka Bebeka i Jacquesa Houdeka – prošlog tjedna prvi put na Viru – ove subote Virane i sve goste otoka zabavljat će „Dino Dvornik Tribute Band“.
Evo cijelog programa „Virskog ljeta 2018.“
 
 
GRUPA VIGOR, 21. SRPNJA
Veličanstveni ćelavci (s jednom iznimkom) vinuli su se u estradno nebo obradom jedne stare grčke pjesme, ali se već 18 godina uspješno drže na samom vrhu. Njihovu stvar „Još fališ“ pogledalo je na You Tube kanalu nevjerojatnih 17,6 milijuna ljudi, a kako zvuči uživo čut ćemo 21. srpnja. Naravno, na virskoj rivi.
 
VATRA, 28. SRPNJA
S osam studijskih albuma virovitička „Vatra“ ima zavidan koncertni repertoar, a svi koji su ih gledali kunu se kako uživo zvuče još bolje nego na CD-u. Drugo, s prvim dolaskom Ivana Dečaka na Vir kompletirat će se i cijela mentorska postava žirija iz reality showa „Najljepši glas Hrvatske“ – Tony, Indira, Jacques i Ivan.
 
DUŠKO LOKIN, MARINA TOMAŠEVIĆ, IVAN MEZGA & GRUPA MOTIV, 1. KOLOVOZA
Duško Lokin je legenda koja ne zna za frazu o prolaznosti slave, Marinu Tomašević nismo na Viru slušali već neko vrijeme, Ivan Mezga miljenik je publike s nedavnog „Hit Festa“, a grupa „Motiv“ standardan prateći bend estradnih legendi. Svi zajedno jamče sjajnu i nostalgičnu zabavu prve kolovoške noći.
 
DAMIR KEDŽO, 4. KOLOVOZA
Evo nam još jednog debitanta na otoku. Damir Kedžo proživio je sve i svašta od zvjezdanog statusa s teen atrakcijom Saša, Tin i Kedžo do povlačenja sa scene, bolesti i velikog povratka sa singlom „Sve u meni se budi“. A kada je s Domenicom otpjevao „Mi protiv nas“, balade su dobile novog princa.   
 
VIR FEST, 8. KOLOVOZA
Osmog dana u osmom mjesecu uživat ćemo u osmom „Vir Festu“. Brojke su se poklopile, a hoće li Vir napokon nakon Lucije Buškulić dobiti drugu virsku pobjednicu ili pobjednika festivala mladih pjevačica i pjevača, ostaje za vidjeti. Iz godine u godinu „Vir Fest“ je sve posjećeniji i zabavniji.
 
ĐANI STIPANIČEV & NERA GOJANOVIĆ, 11. KOLOVOZA
Đanija Stipaničeva prvo dugo nije bilo na Viru, a onda će u kolovozu drugi put na virsku pozornicu u nekoliko mjeseci. Šibenski tenor imat će pjevačku potporu producentice za klasičnu glazbu i operne pjevačice Nere Gojanović, što jamči uzbudljivu glazbenu avanturu u kojoj ćemo slušati i Bocellijevu „Con te partirò“.
 
»VIRSKA NOĆ«: MLADEN GRDOVIĆ, JASMIN STAVROS & ZLATKO PEJAKOVIĆ, 13. KOLOVOZA
Tri mušketira hrvatske estrade zabavljat će publiku na „Virskoj noći“ 13. kolovoza, a kojim redom i koliko dugo će tko od njih pjevati – teško je reći. Mladen Grdović, Jasmin Stavros i Zlatko Pejaković su kao tri Ronalda u istoj nogometnoj momčadi, na radost fanova i ljubitelja zabave do zore.
 
KLAPA PUNTAMIKA, 18. KOLOVOZA
Ne bi „Virsko ljeto“ bilo pravo da nema jednog jakog klapskog koncerta. Ovog ljeta pivat će nam klapa „Puntamika“ frontmena i skladatelja Denisa Maričića Dende, što znači da ćemo uživati u bojama lavande, plavom anđelu, toplom vitru i drugim lijepim pjesničkim slikama zadarske klape.   
 
MATE BULIĆ, 25. KOLOVOZA
Kralja dijaspore ili hercegovačkog Willie Nelsona nije bilo već tri godine na Viru, što je puno i previše za njegove vjerne fanove. Radost novog susreta na virskoj rivi krajem kolovoza proteći će zato u dobrom duhu, energiji i sjajnoj zabavi, kao i svaki put kada Bulić uzme mikrofon u ruke i već nakon dvije pjesme završi u publici. 
 
CITY GAMES, 26. KOLOVOZA
Na kraju šašavih „City Games“ svi se raduju; pobjednici koji s finala u Viru putuju na međunarodno finale, gubitnici koji pamte sjajnu zabavu i publika koja do vrha napuni tribine uz Muja. To znači da ćemo 26. kolovoza ponovno na Viru gledati veslačko nadmetanje, potezanje konopa, morski vaterpolo i druge igre.
 
»VIRSKA FEŠTA«: JELENA ROZGA & JOLE, 29. KOLOVOZA
Općina Vir slavi 29. kolovoza svoj dan, a slavlje će koncertom uveličati nenadmašni zabavljač Jole i kraljica Jelena Rozga. Oboje estradnjaka pamti Vir po sjajnim koncertima, a kako nas čeka dvostruki program uživat će i publika. 
 
PSIHOMODO POP, 1. RUJNA
Zagrebački sastav nikad nije svirao na otoku, a kako je početkom rujna na Viru Zagrepčana ko u priči, bit će dobra atmosfera na koncertu benda koji slavi 35 godina postojanja. Davor Gobac i ekipa imaju se čemu radovati, a pogotovo njihovi fanovi koji uživaju u scenskom nastupu i kvalitetnoj glazbi.
 
MATE MIŠO KOVAČ & IVANA KOVAČ, 8. RUJNA   
Prodao je više od 20 milijuna ploča tijekom 49-godišnje karijere. Dalmatinska ikona s 29 studijskih albuma u karijeri, vječnim pjesmama bez kojih je nezamislivo bilo koje slavlje, Mate Mišo Kovač, zatvorit će s kćerkom Ivanom „Virsko ljeto“. Prije nego se njegova „Poljubi zemlju“ po izboru NASA-e zavrti na Marsu, Mišo će na Vir.