Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Jazz pjevačica Martine Thomas zaštitno lice vruće ljetne kampanje povratničke modne kolekcije Elle Dušević

09.07.2019. 13:02
Jazz pjevačica Martine Thomas zaštitno lice vruće ljetne kampanje povratničke modne kolekcije Elle Dušević


Nakon desetogodišnje pauze zadarska modna dizajnerica Ella Dušević ovoga se ljeta vratila dizajniranju. Nova kolekcija je spremna, Ella je dizajnirala kupaći program, majice i nešto haljina, a nositeljica promidžbene kampanje je zadarska jazz pjevačica Martine Thomas.
– Mislila sam da se više nikad neću vratiti dizajniranju, dapače, imala sam osjećaj da sam to prerasla. No ove zime odjednom sam dobila inspiraciju, uzela iglu i konac u ruke i krenula, bez krojeva, bez pribadača, bez metra… Jednostavno sam krenula, bez neke ideje u što će ta moja potreba da se ponovo uhvatim dizajniranja prerasti, hoće li uopće biti kolekcije i hoću li svoje radove predstaviti javnosti. No kako je vrijeme odmicalo bila sam sve zadovoljnija napravljenim i evo sad, nakon šest mjeseci rada i to vrlo kaotičnog rada na tri lokacije s obzirom da ja živim u tri grada i dvije države: Zadru, Zagrebu i Beogradu, nova je kolekcija spremna za prvo javno predstavljanje koje će biti u vašem listu i u subotu na izboru za najljepšu djevojku zadarske županije u Teatro baru, prepričava Ella.
Spomenuto, Ella je najveći dio kolekcije posvetila kupaćem programu i majicama kratkih rukava, svjesna da, kako je i prije znala reći, da haljinu može napraviti gotovo svatko.
– Imam nešto haljina no moja je želja bila raditi prije svega nosivu odjeću i uvjerena sam da će kolekcija naići na odličan prijem. Samo za usporedbu, moj pamučni mako je težak 240 grama po metru četvornom, a vi danas i one najskuplje dizajnerske majice nećete naći napravljene od makoa težeg od 190 grama po metru četvornom, što vjerujem dovoljno govori o kvaliteti materijala koji koristim, ističe dizajnerica.
Isto tako, kao i s materijalom, Ella se i što se tiče tehnika rada odlučila za zahtjevnije proizvodne procese, za shredded, ripped i makrame tehnike.
– Mama Dinka me zna zafrkavati da sam rođena sa škarama. Moda je jednostavno dio mene od kada znam za sebe no nikada si nisam dozvolila da se ponavljam, da idem nekim uhodanim stazama pa sam se stoga odlučila za tri za mene do još prije par mjeseci nepoznate tehnike i sada, nakon što sam se itekako potrudila da ih savladam, a pomogla mi je i majka, jako sam zadovoljna rezultatima, ponosna je dizajnerica.
A kako bi prvo predstavljanje javnosti bilo što upečatljivije Ella se obratila prijateljici Martine, svjesna, kako je istakla, da nema bolje kože od kože mulatkinja, posebice prekrasnih poput Martine. A pjevačica je odmah pristala, oduševljena, kako je istakla, novom kolekcijom koju namjerava nositi i mnogo duže nego što bude pod svjetlima reflektora.