Krajnji je cilj spriječiti pranje novca financiranje terorizma

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Edukacija u zadarskoj Komori o Registru stvarnih vlasnika
Ova je prezentacija organizirana prije svega zbog 220 000 subjekata koji su obavezni upisati se u Registar stvarnih vlasnika. Nije nikakva novina, i do sada smo imali registre no od sada će svi podaci biti u centralnom registru, a krajnji je cilj spriječiti pranje novca i financiranje terorizma, naglasili su u uvodu edukatori
Vedran SITNICA
Edukacija je preko video veze održana u HGK Županijskoj komori Zadar

U povodu objave Pravilnika o Registru stvarnih vlasnika, u Hrvatskoj gospodarskoj komori, Županijskoj komori Zadar jučer je održana edukacija o primjeni spomenutog Pravilnika. Događanje je organizirala Hrvatska gospodarska komora i Ured za sprječavanje pranja novca, a edukaciju su preko video veze držali edukatori iz nadležnih državnih institucija.

- Ova je prezentacija organizirana prije svega zbog 220 000 subjekata koji su obavezni upisati se u Registar stvarnih vlasnika. Nije nikakva novina, i do sada smo imali registre no od sada će svi podaci biti u centralnom registru, a krajnji je cilj spriječiti pranje novca i financiranje terorizma, naglasili su u uvodu edukatori.

U nastavku edukacije, koja je okupila dvadesetak ljudi, bilo je riječi o konkretnim pojedinostima poput definicije što je zapravo stvarni vlasnik, tko je izuzet iz Registra i do kada će i kako biti proveden upis.

- U Registar se upisuju trgovačka društva, zaklade, fundacije te ustanove kojima Republika Hrvatska nije jedini osnivač. Stvarni vlasnik je, pak, fizička osoba koja je konačni vlasnik ili kontrolira određenu stranku za razliku od dosadašnje prakse kada su to mogli biti zastupnici, naglasili su, između ostalog edukatori iz Zagreba.

Upis je, kako se moglo čuti, počeo 3. lipnja a predviđen je kraj 31. prosinca ove godine kada će prikupljeni podaci, najveći dio, biti i dostupni javnosti.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)

Komentari

Slika korisnika Maria Guadalupe
Pozdrav Prijatelji su Maria Guadalupe, ovdje sam kako bih informirao sve što sam doživio online kada sam tražio kredit. Izgubio sam mnogo novca tražeci zajam dok nisam upoznao VLADIMIRA FINANCIAL INVESTITORA. Tko mi je pomogao dobiti kredit od 60000 eura po kamatnoj stopi od 2%. Ako trebate kredit i ako ste ozbiljni, savjetujem vam da poslušate moj savjet i kontaktirate je putem e-pošte: (vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com) za vaš zahtjev za kredit, hvala na slušanju