Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Tovaru Ševcu titula najseksi tovara i paket kondoma

Autor: Velimir Brkić

08.08.2008. 22:00
Tovaru Ševcu titula najseksi  tovara i paket kondoma

Foto: Velimir BRKIĆ



Prošlogodišnji  slavodobitnik Božo Tome Dević na leđima tovara Putka  prvi je na veliku radost oko 10  tisuća gledatelja prošao kroz  cilj 31. trke tovarov “Memorijal kenje Viole”, održane u  četvrtak navečer u Sukošanu,  na tovarećoj pisti od Sportskog centra do Ruševca.
Drugo mjesto su osvojili  Marko Peić Pito i njegov Zavodnik, dok je treće mjesto  pripalo Draganu Krešanu Crnki i Ruške. Nagrada za “najljenijeg tovara bez konkurencije” je otišla u ruke Ante  Miote Santamate. Titulu najseksi tovara i veliki paket kondoma osvojio je Andrija Smolić Smolja i njegov tovar Ševac.
Seržinjo, Don Juan i Casanova, tovari Jose Grdovića,  Zorana Raše i Marka Peričića  Bazala, koje su njihovi vlasnici  cijelo ljeto bezuspješno sprječavali u ljetnim tovarećim  avanturama, na oduševljenje  publike dobili su veliki paket  tableta Praksiten.
Ulogu doktora od tovara  besprijekorno je odradio Frane Torbarina, a voditeljskog  dvojca Marina Rogoznica i  Andrija Vanjak.
U organizaciji Turističke  zajednice i Općine Sukošan  31. trke tovarov, koja se održava na spomen rano preminule kenje Viole (maskote  sukošanske družine Sinji galeb, koja je još 1966. godine  pokrenula trke tovara) započela je defileom tovara. Kako  većina tovara koji su nastupili  u trkama najveći dio godine  žive u miru i tišini tovarećeg  rezervata Dar mar u Poljicima, te nisu navikli na velika  okupljanja, velika masa ljudi  ih je, moglo bi se reći, izbezumila.
 Tovari su skakali i otimali se  jahačima, dok su turisti vrištali u kombinaciji veselja i  straha. Bilo je i lijenih tovara  koji se usprkos brojnim molbama nisu htjeli pomaknuti ni  centimetra.
Gledatelji su mogli uživati i  u natjecanju u ribolovu s ostima “na sviću”, vještini za  koju mnogi od njih nisu ni  znali do te večeri. Nakon jednosatnog svićarenja najviše  sreće imali su Ante Pauk i Arif  Pavić s ulovljenih 8,80 kilograma ribe.
Svi posjetitelji s kupljenom  ulaznicom od 10 kuna mogli  su dobiti kućno kino, televizor  i niz drugih vrijednih nagrada.