Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Večeras koncert Marka Perkovića Thompsona u Sukošanu

Autor: Velimir Brkić

08.08.2008. 22:00
Večeras koncert Marka Perkovića Thompsona u Sukošanu


Marko Perković Thompson, jedan od najpopularnijih i najkontroverznijih glazbenika u Hrvatskoj, večeras će na Sportskom centru Sukošan, s početkom u 21 sat, održati koncert u okviru ljetne turneje “Bilo jednom u Hrvatskoj”. Na prošlogodišnjem konceru u Sukošanu koji je prošao bez incidenata okupilo se preko 10 tisuća Thompsonovih fanova.
Thompson se pretvorio u jednu od najvažnijih nacionalnih tema. Nakon otkazivanja koncerata u Umagu i Puli, u Sukošanu Thompsona dočekuju raširenih ruku. Prije nekoliko dana u njegovim Čavoglavama na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti Thompsona je dočekalo, pišu mediji, oko 100.000 fanova.
Koliki je interes za ovaj koncert govori podatak kako je do jučer u pretprodaji u Sukošanu, Bibinjama i Zadru ostao tek vrlo mali broj neprodanih ulaznica. Interes za koncert u Sukošanu nadmašio je očekivanja organizatora. Upravo zbog navedenog, određeni broj ulaznica bit će sačuvan za prodaju pred početak koncerta.
– Drago mi je da je i ove godine Sukošan došao na red turneje Bilo jednom u Hrvatskoj. Veseli me susret s mojom tamošnjom publikom. Znam da će osim Sukošanaca doći i mnogo ljudi iz okolice Zadra, iz Škabrnje, Bibinja, Zemunika, Pakoštana, Vrane, Privlake i mnogih drugih mjesta. Očekujem odličnu atmosferu, a mi ćemo se potruditi da sve bude na najvišoj razini. Bit će to jako dobar koncert i veselim se tome, rekao nam je Thompson.
Thompson, dragovoljac Domovinskog rata, sudjelovao je u raznim humanitarnim akcijama, a započeo je i izgradnju nove Crkve hrvatskih mučenika u njegovim rodnim Čavoglavama. U Sukošanu će poseban gost biti 10-godišnji Kristijan Kiki Jukić iz Slivnice, koji boluje od opake bolesti, osteosarkoma, malignog tumora kosti. Hrabri dječak Kiki je u ožujku ove godine obolio od osteosarkoma, a nakon što su mu liječnici amputirali lijevu nogu, uz potporu obitelji nastavlja svoju životnu borbu.