Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zadar – grad svih sportova

Autor:

08.08.2008. 22:00
Zadar – grad svih sportova


Riječ je o velikoj manifestaciji, možda i najvećoj do sad na kojoj će nastupiti preko 400 jedriličara te dvije stotine brodova iz 28 zemalja
U povodu održavanja Europskog juniorskog prvenstva u jedrenju za klase 420 i 470 jučer je u Domu Županije upriličeno primanje sudionika spomenutog prvenstva te predstavnika klasa i sudaca. Primanju su, stoga, nazočili Zlatko Miliša, član Županijskog poglavarstva za kulturu, šport i tehničku kulturu, a uime Grada Zadra nazočne je pozdravio dogradonačelnik Dražen Grgurović.
– Zadar je grad koji puno ulaže u sve sportove, a najbolji dokaz tome je ovaj događaj iz kojeg se vidi da Zadar nije samo grad košarke nego grad svih sportova i grad mladih. U jedriličarskom klubu Uskok sigurno ćete imati ugodnog domaćina, kazao je Miliša, zaželjevši ovim sportašima ugodan boravak u Zadru i pogodan vjetar prilikom natjecanja.
Istaknuvši kako je Zadar poznato pomorsko središte s bogatom tradicijom u pomorstvu i pomorskom gospodarstvu što je postignuto zahvaljujući prvenstveno događajima poput ovog, nazočnima se obratio Dražen Grgurović, istaknuvši također kako bi bilo lijepo kada bi se ponovno vratili u Zadar bilo kao jedriličari ili samo kao gosti.
Izrazivši zadovoljstvo ovim gostovanjem uzvanicima je lijepe riječi uputio i domaćin Ivan Mustać, predsjednik jedriličarskog kluba Uskok.
– Riječ je o velikoj manifestaciji, možda i najvećoj do sad na kojoj će nastupiti preko 400 jedriličara te dvije stotine brodova iz 28 zemalja. Iznimno smo ponosni jer smo postigli razinu na kojoj možemo organizirati ovako velike događaje i jer smo izgradili sve što je potrebno da bi se jedriličari ugodno osjećali, kazao je Mustać, istaknuvši kako će učiniti sve kako bi gostima pružili sve potrebno.
Chaterine Dadds, delegat za klasu 420, obratila se nazočnima, napomenuvši kako je ovo drugi put da je posjetila Zadar, istaknuvši pritom oduševljenje golemim promjenama u razvoju Zadra od njezinog posljednjeg posjeta, nakon čega je Draženu Grguroviću uručila simboličan dar –  jedrilicu kao uspomenu na ovaj susret. Isto je na posljetku učinio i delegat za klasu 470, kojemu je ovo u posljednjih deset godina treći posjet Zadru, također uručivši dar dogradonačelniku, i to kapu da ga sakrije od sunca dok bude gledao prvenstvo.