Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Pobjednici Veliki i mali

Autor:

08.08.2009. 22:00
Pobjednici Veliki i mali

Foto: Vedran SITNICA



Ekipa Veliki i mali predvođena Mirkom Jošićem, predsjednikom KK Borik, osvojila je tradicionalni turnir u streetballu „Sv. Filip i Jakov Open 2009″. Turnir je organiziran u sklopu manifestacije „Filipjansko lito”, jedan je od najstarijih turnira ove vrste u Zadarskoj županiji, a održava se od prije Domovinskog rata. Privlači veliki broj zanimljivih ekipa iz cijele županije, a često se natječu i turisti.
Ove godine natjecalo se 13 seniorskih momčadi i tri kadeta i predkadeta. Najviše momčadi bilo je iz Zadra, a tu su bile i momčadi iz Biograda, Sukošana, Škabrnje i drugih mjesta diljem Zadarske županije. Turnir je završen nakon ponoći, a u finalu su igrali sjajni Veliki i mali protiv ekipe Lungo Mare. Najboljim igračem proglašen je Luka Čirjak iz pobjedničke ekipe, dok je najbolji tricaš bio Božo Škara iz ekipe Lungo Mare. U dječjoj konkurenciji pobjedila je domaća ekipa Filipjanci.
Budući da turnir uz samu košarku posjetiteljima nudi i zabavu te privlači veliki broj gostiju, stalni pokrovitelj je Turistička zajednica, a sudionici dobivaju vrijedne nagrade. Organizator turnira i predsjednik KK „Pristran” Radovan Majica prezadovoljan je ovogodišnjim turnirom.
– Prezadovoljan sam s posjetom i prijavljenim ekipama. Bilo je dosta temperamentno, što i zahtjeva ulična košarka. Za sljedeću godinu očekujemo još više ekipa, rekao je Majica dodajući da su sve ekipe bile jake i nije se mogao predvidjeti pobjednik.
Jedan od najstarijih ovakvih turnira u županiji počeo je prije više od 20 godina.
– Prije rata imali smo razna košarkaška zbivanja u mjestu, a najčešće smo igrali tri na tri. Igralo se po svim ulicama i uvijek je bilo dosta gledatelja, i domaćih i furešta. Sv. Filip i Jakov se isprofilirao kao košarkaški centar, odmah iza Zadra, sudeći po tome koliko dolazi ekipa iz unutrašnjosti i naših susjeda. Preko ljeta ovdje organiziramo košarkaške kampove, igrališta su uvijek krcata djece koja igraju košarku. Drago mi je da je to ovako i što u suradnji s Turističkom zajednicom, općinom i udrugom Napredak radimo ovakva sportsko-turistička zbivanja, rekao je Majica ističući kako je košarka sport broj jedan u Sv. Filip i Jakovu.