Priveden zbog snimanja djece u nudističkom kampu

Slika korisnika admin
zatvor
Istražni sudac 50-godišnjaka je "spremio" iza rešetaka na mjesec dana

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo iskorištavanja djece ili maloljetnih osoba za pornografiju, dežurnom istražnom sucu Županijskog suda u Zadru Vladimiru Mikolčeviću u subotu ujutro priveden je 50-godišnji muškarac. Kako neslužbeno doznajemo riječ o belgijskom državljaninu, rodom iz susjedne BiH koji posjeduje i hrvatsku putovnicu, samcu koji živi i radi u Belgiji.

Muškarca pedofilskih navada još u petak uhitili su djelatnici PU ličko-senjske u autokampu "Straško" u mjestu Novalja na otoku Pagu zbog dojave da je amaterskom kamerom snimao malodobnu djecu.

Prema informacijama iz policije njega se sumnjiči da je od 5. do 7. kolovoza ove godine u nudističkom dijelu spomenutog autokampa snimao djecu i maloljetne osobe. U pretresu mu je pronađena amatreska kamera i pet kaseta, od kojih dvije prazne, dok su na tri bili snimljena djeca i maloljetne osobe.

Muškarac je iznio svoju obranu pred istražnim sucem u nazočnosti branitelja, kojeg je dobio po službenoj dužnosti, a navodno je, iako neoženjen, u svojoj obrani tvrdio da je krivo optužen te da i sam ima 16-godišnje dijete.

Nakon saslušanja, sudac Mikolčević odredio mu je jednomjesečni pritvor zbog bojazni od ponavljanja djela. Osim toga, s obzirom na to da posjeduje dvojno državljanstvo, postoji i mogućnost da prijeđe granicu i izmakne ruci pravde.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno