Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Najseksi tovaru Milu Ševiću paket kondoma

08.08.2010. 22:00
Najseksi tovaru Milu Ševiću paket kondoma


Peti put za redom Božo Dević na leđima tovara Putka prvi je na veliku radost više od 10 tisuća gledatelja iz cijele Europe prošao kroz cilj 40. trke tovarov “Memorijal kenje Viole”, održane u nedjelju navečer u Sukošanu, na tovarećoj pisti od Sportskog centra do Ruševca.
U konkurenciji 12 tovara drugo mjesto su osvojili Dragan Krešan Crnko i njegova Ruška, dok je treće mjesto pripalo Marku Peiću Pitu i tovaru Zavodniku. Za razbiti zlu volju i nasmijati domaći svit i furešte nagrada za “najljenijeg tovara bez konkurencije” ovjenčala je tovara Linotu kojeg je jahao Marinko Franić Kamura. Titulu najseksi tovara i veliki paket kondoma osvojio je Joso Grdović Seržinjo i njegov tovar Milo Šević.
Tovari Don Juan, Casanova i Cvitko, tovari koje su jahali Ante Miote Santamata, Marko Peričić Bazali i Joso Sudinja Dorkuja, koje su cijelu nedjeljnu noć bezuspješno sprječavali u ljetnim tovarećim avanturama, na oduševljenje publike dobili su veliki paket tableta Praksiten.
Ulogu doktora od tovara besprijekorno je odradio Frane Torbarina Dika. Voditeljsku palicu je uz pomoć Andrije Vanjaka Prpića nadasve čvrsto i spretno držao nesuđeni splitski intendant Duško Mucalo koji je potom sa sastavom Fortuna do kasno u noć zabavljao nepregledno mnoštvo.
U organizaciji Turističke zajednice i Općine Sukošan 40. trke tovarov, koja se održava na spomen rano preminule kenje Viole (maskote sukošanske družine Sinji galeb, koja je još 1966. godine pokrenula trke tovara) započela je defileom tovara.
Uz dva domaća tovara braće Bože i Tome Devića i nekoliko uvoznih preostali tovari su u vlasništvu Knjinjanina Paška Perića Pajica, okorjelog ljubitelja životinja, koji u ergeli ima čak 27 tovara. Među njima i legendarnog tovara Rajku. Kako većina tovara koji su nastupili u trkama najveći dio godine žive u miru i tišini te nisu navikli na velika okupljanja, velika masa ljudi ih je, moglo bi se reći, izbezumila. Sve to je rezultiralo brzinskim rekordom staze.
Gledatelji su pod dirigentskom palicom starog morskog vuka Ante Gašparovića Mace u obližno uvalici Miškov jaz mogli uživati i u natjecanju u ribolovu s ostima “na sviću”, vještini za koju mnogi od njih nisu ni znali do te večeri. Nakon jednosatnog svićarenja na spektakularnoj, šestoj po redu “Noći svićarenja”, najviše ribarske sreće i umjeća je imao Ante Pavić Krasonja zvani Arif koji je s 10 ulovljenih riba tek za vršak ostiju bio uspješniji od dva dvojaca, Dragan Brkić – Dino Bičić i Marino Brkić – Luka Žitko. Svi natjecatelji ulovili su sveukupno 34 kilograma kvalitetne ribe.
Sve to je bilo nadopunjeno bogatom ponudom domaćih delicija, 220 kilograma dagnji, 21 kašetu srdela, 5 kašeta girica, 6 pršuta, 90 litara ćufrita (janjećih tripica s nogicama), čičvarde, kroštula, fritula, mendulata, bubica, lučijaka, pravog domaćeg vina i neizbježne pive. Bila je to noć za pamćenje pred tradicionalnu feštu Sv. Kasijana (12. i 13. kolovoza) i nadasve atraktivnu Brudetijadu (20. kolovoza).