Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Antonio: Kad nema Begonje najopasniji je Terkeš

Autor: Z L

08.08.2013. 22:00
Antonio: Kad nema Begonje najopasniji je Terkeš

Foto: PIXSELL



Zadrani su slabiji za neigranje Begonje i Suraća, ali nedostatak kvalitete će pokušati nadoknaditi agresivnošću – smatra Stanko Mršić
Utakmicu Splita i Zadra jučer su najavili Stanko i Antonio Mršić, trener i igrač, otac i sin, obojica s jakim poveznicama sa Zadrom. Stanko je u nekoliko navrata kao trener vodio Zadar, dok je Antonio baš ovog ljeta sa Stanova došao u Park mladeži. Obojica se nadaju da će sutra slaviti protiv svoje bivše ekipe. Split je izgubio posljednje dvije utakmice i pobjeda protiv Zadrana se sada nameće kao imperativ.
– Dalo mi je određene snagu to što smo dobro odigrali s Dinamom, imamo određenu rezervu u sebi i to moramo sutra pokazati. Očekujem pobjedu, ali ona neće doći sama od sebe, nema ništa bez angažmana i trke. Oni će se doći braniti i sigurno vide svoju šansu, imaju nekoliko nezgodnih igrača poput Ivančića, Terkeša, Gržana… Ipak, vrijeme je da naša ekipa odigra na pravi način, očekujem dobru utakmicu bez obzira na vrućinu – kazao je Stanko Mršić uoči ovog susreta.
Osvrnuo se i na momčad Zadra.
– Oni su protiv Dinama u nekoliko navrata pokazali koliko znaju biti nezgodni u gostima. Ako faktor sreće bude na njihovoj strani moglo bi biti problematično. Doduše, slabiji su za neigranje Begonje i Suraća, ali nedostatak kvalitete će pokušati nadoknaditi agresivnošću. Zato moramo biti oprezni, moramo izboriti pobjedu na bilo koji način. Srljanja nema, oni će biti ti koji će se braniti, imaju trenera koji ih jako dobro vodi, skače s klupe, upozorava ih, no siguran sam da je kvaliteta na našoj strani i uvjeren sam u dobar rezultat – dodao je.
Utakmicu je najavio i Antonio. Odmah je upitan osjeća li se u svlačionici poseban naboj, odnosno želja za sportskom osvetom zbog svega što se događalo u zadnjem susretu na Stanovima. Mršić tada nije igrao zbog ozljede, utakmicu je gledao s tribina.
– Sigurno kod igrača postoji želja za tom sportskom osvetom, i u meni bi postojala, Split se u toj utakmici borio za Europu, Zadar je to spriječio i naravno da bi se svaki igrači htio revanširati za to. Ja momčad Zadra dobro poznajem, dugo sam bio s njima i mogu reći da su oni jedna opasna ekipa u gostima. Nezgodni su u kontrama, imaju nekoliko jako brzih igrača i sigurno nam neće biti lako. Kao najopasnijeg igrača istaknuo bih Terkeša, on je stari lisac koji zna sačuvati loptu i uvijek je opasan. Na sreću nema Begonje koji je po meni njihov najopasniji igrač – zaključio je mlađi Mršić. (www.rnksplit.hr)