Masna mrlja otjerala kupače

Slika korisnika admin
Siniša KLARICA

Je li masna mrlja koja je u srijedu plivala u moru sve od Punte Bajlo pa do bazena na Kolovarama opasna za kupače sa sigurnoću će se znati u subotu, a ujedno i njezino podrijetlo.

- Izuzeli smo uzorke mora i poslali na analizu čim smo obaviješteni da je u moru viđena masna mrlja nepoznata podrijetla. Izišli smo na teren u jutranjim satima, oko devet, i zamijetili tragove masnoće u krajevima te nešto malo na moru. Nismo zatekli masne "krpe" kao što to zna biti i kao što su nam dojavili građani, a po svemu sudeći masnoća je organskog podrijetla - rekao je Benito Pucar, voditelj Službe za zdravstvenu ekologiju zadarskog Zavoda za javno zdravstvo ne željevši komentirati špekulacije kako je riječ o masnoći koja je iscurila iz pogona riboprađivačke tvrtke Adria u Gaženici.

- Puhalo je jugo pa je "razbilo" masnoću koja je plivala, ali sam uvjeren kako ona nije bila opasna za zdravlje ljudi. Više je ružna za vidjeti - zaključio je Pucar dodavši kako je u nadležnsti inspekcija da utvrde izvor onečišćenja, no da i oni čekaju rezultate istraživanja za ukupnu masnoću i mineralna ulja u uzorcima mora sa zadarskih plaža Punta Bajlo, Karma, Ženski banj, Kolovare i kraj bazena.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno