Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Mijenjaju se članovi Upravnog vijeća

Autor: Edvard Šprljan

08.08.2013. 22:00
Mijenjaju se članovi Upravnog vijeća


Ministru Dončiću nije se baš svidjelo Tomićevo zagovaranje rješenja koje znači investiciju od najmanje 30 milijuna eura. Mogla bi se već na prvoj sjednici Vlade dogoditi smjena članova UV Zadar, možda će čak umjesto Tomića biti postavljen netko tko će bespogovorno provoditi ono što država traži, jer je to državna investicija


Oko dovršetka Gaženice ovih se dana ne događa ništa posebno, na gradilištu se radi po planu, i po ovom zvizdanu se betoniraju gatovi, uskoro će i asfaltiranje, kao što smo nedavno izvijestili.
No u pozadini se ipak nešto događa, nakon najave gradonačelnika Kalmete o povoljnijim vjetrovima koji pušu oko dovršenja cijelog projekta. Pročulo se kako je, nedugo nakon gradonačelnikova intervjua u Zadarskom listu, ovdje boravio nadležni ministar Siniša Hajdaš Dončić i održao, izgleda, ne baš nježan sastanak u Lučkoj upravi Zadar. Kao da je došao vidjeti kakvi su to novi vjetrovi o kojima Kalmeta govori, a za koje on ne zna. Po onome što nam je nedavno rekao predsjednik UV Ivica Tomić izvjesno je da se i njemu počela sviđati ideja o završavanju pristanišne zgrade po Bašićevom projektu, uz određene korekcije. Izgleda da su to ti „povoljni vjetrovi” zbližavanja ljudi iz Upravnog vijeća Lučke uprave Zadar, koja bi u biti trebala provoditi državnu politiku, i Kalmetine gradske uprave, a to se, vjerojatno, ministru Dončiću nije baš svidjelo. Naime, na tom brzopoteznom sastanku ministra u Zadru tematizirana i promjena članova Upravnog vijeća. Sudionici ovog sastanka šute kao zaliveni, na posljednjoj sjednici Vlade prije godišnjih odmora pitanje razrješenje članova ili možda čak i predsjednik UV Ivice Tomića nije razmatrano. A otada ministar Dončić uživa u svojoj vikendici u Tkonu i ugošćuje kolege iz Vlade.
Dakle, u ovih mjesec dana „raspusta” odigrat će se vjerojatno ključni potezi za budućnost dovršetka projekta Gaženica.