Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Milin: Nemamo razloga biti nervozni

Autor: Drago Bajković

08.08.2013. 22:00
Milin: Nemamo razloga biti nervozni

Foto: Zvonko KUCELIN



Neka nas otpisuju jer kad je tako mi uvijek odigramo najbolje. Mene imena protivničkih igrača i klubova ne opterećuju previše – kaže Milin


Posljednji dvoboj Zadra i Splita odigran 26. svibnja ove godine imao je veliki ulog. Na Stanovima su Zadrani spašavali ostanak, a Split tražio zadnji vlak za Europu. Na kraju slavili su igrači Ferde Milina kojima je bod bio dovoljan za ostvarenje cilja. Split se kući vratio pognute glave, a da “crvenima” nikako nije sjelo konačnih 2:2 bilo je jasno već na konferenciji za novinare nakon utakmice.
U međuvremenu, Split je dobio novog trenera. Stanko Mršić preuzeo je momčad koja igra četvrtu sezonu u Prvoj HNL. Ferdo Milin kao igrač dobro je upoznao Mršića kao trenera.
– Utakmica sa Splitom neće ništa promijeniti u odnosu između mene i Stanka Mršića. Mi smo prijatelji prije tog dvoboja, a bit ćemo i nakon njega. Jedino ćemo tih 90 minuta prijateljstvo ostaviti po strani – kaže Milin koji ne strahuje da bi utakmica zbog “nerazjašnjenih okolnosti” iz prošle sezone mogla otići u  – krivom smjeru.
– Mi nismo nervozni i utakmicu dočekujemo kao i svaku drugu. Idemo igrati i nadigravati se sa Splitom.
Tri boda nakon četiri kola nisu razlog za “otvaranje šampanjca”, ali u ligi za sada ima i lošijih.
– Za nas je psihološki vrlo bitno da nismo posljednji. Kada smo se lani maknuli sa zadnjeg mjesta počeli smo igrati na znatno višoj razini.
Kakvu reakciju očekujete protiv Splita?
– Pozitivnu. Nemojte zaboraviti da su nas mnogi već otpisali, baš kao što je to bio i slučaj prošle sezone. No neka nas otpisuju jer kad je tako mi uvijek odigramo najbolje. Mene imena protivničkih igrača i klubova ne opterećuju previše. Uostalom, vidjet će te da ćemo biti sve bolji. Za najviše 30 dana očekujemo da ćemo doći do toga da možemo 5-6 utakmica u kontinuitetu odigrati dobro.
O prvih 11 za Split Milin se nije želio izjasniti. Možda i bolje jer sastavi koji izlaze u najavama utakmica vrlo rijetko budu na travnjaku od prve minute.
– Igrat će oni najspremniji. Sigurno u momčadi neće biti Luke Begonje koji ima gnojnu upalu angine i ne znamo ni hoće li biti spreman za Hrvatski dragovoljac u 6. kolu. Na ozljede nakon Rijeke požalili su se Ivančić, Jerbić i Prahić tako da još kombiniramo…
Dok Milin razmišlja tko će igrati mi možemo samo nagađati.
Vjerojatni sastav: Gluić – Prahić, Con, Ikić – Sarić, Jerbić, Muić, Gržan, Vasilj – Terkeš, Ivančić.