Sukošanski "slavuji" opet oduševili

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ
Mladi izvođači pjevali su uživo uz pratnju orkestra

Jubilarni, petnaesti po redu Dječji festival poznatih melodija Sukošan 2013. na pozornici Sportskog centra u srijedu navečer je okupio točno 20 mladih izvođača iz Vrsi, Galovca, Maslenice, Dikla, Kožina i Zadra, a ponajviše iz Sukošana i Debeljaka.

Pod pokroviteljstvom Turističke zajednice i Općine Sukošan mladi izvođači su pred više od tisuću gledatelja pjevali uživo uz pratnju orkestra. Za razliku od sličnih festivala mladi izvođači na jednom od najdugovječnijih dječjih festivala u Dalmaciji i šire pjevaju uživo, uz glazbenu pratnju Glazbene škole Korona.

- Jasno je da su ova djeca, vjerojatno, buduće glazbene zvijezde. A iako je ova atmosfera na prepunom Sportskom centru za većinu njih prvi takav događaj u životu, siguran sam da će im, zahvaljujući njihovom talentu i ljubavi prema glazbi, okruženja poput današnjeg postati svakodnevica, kazao je Darko Vlašić, voditelj putujuće glazbene poduke Korona.

Mladi pjevači su mu zahvalili besprijekorno izvedenim pjesmama u živo, atraktivnom koreografijom i upečatljivim scenskim nastupom.

- Cilj nam je da djeca pjevaju pravilno, dobro se usmjeravaju i pritom se sama vesele i zabavljaju, naglasila je Mirjana Veleslavić Nadinić, inicijatorica i glavna organizatorica ove sukošanske kultne dječje manifestacije.

Samu festivalsku večer obogatio je nastup "čuda od djeteta", mlade balerine Glorije Duspara iz Maslnice koja je zadivljujućom lakoćom i bez imalo treme izvela baletnu točku. Plesni par, Lora Lonić iz Bibinja i Bruno Gale iz Varaždina, dodatno su zagrijali raspoloženu publiku svojim vatrenim plesom, pljesak je dugo trajao.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno