Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Azzurri na Stanovima ugasili mlade “vatrene”

09.08.2017. 18:51
Azzurri na Stanovima ugasili mlade “vatrene”


Hrvatska se nakon 20 godina vratila na Stanove gdje je selekcija do 19 godina odigrala trening utakmicu protiv Italije. Premda je bila riječ o prijateljskom dvoboju igralo se prilično čvrsto (pet žutih kartona) budući da su igrači obje reprezentacije bili svjesni da im je ovo ulaznica za kvalifikacije za Europsko prvenstvo.
Da su Zadrani željni nogometa pokazala i jako dobra popunjenost na tribinama, ali i ugodna atmosfera, suprotna onoj koja već neko vrijeme prati hrvatsku nogometnu reprezentaciju i uopće domaću nogometnu zbilju.
U 12. minuti Maganjić se između dvojice talijanskih braniča sjurio u 16-erac gostiju. Uspio je u padu dobro pucati, ali je lopta za malo otišla iznad grede. Hrvatska je bila blizu vodstvu i osam minuta kasnije kada je Kulenović pokušao provući loptu ispod istrčalog vratara Cerofolinija koji je ipak dotaknuo loptu, dovoljno da je Tripaldelli izbije izvan granica igrališta. U trenucima kada je Hrvatska pokušavala povesti gol je pao na drugoj strani. Vodstvo je "azzurima" dalo krila pa je uslijedio period igre u kojoj se sve događalo na hrvatskoj polovici terena. Obranu Jarnijeve momčadi najviše je namučio stasiti Scamacca kojeg često ni dvojica nisu uspjela zaustaviti, što je ostatku njegove momčadi ostavljalo puno prostora. Hrvatska se nekako uspjela izvući iz podređenog položaja i u 44. minuti propustila najveći priliku u nogometu. Nakon što je u talijanskom petercu srušen Vukmanić sudac Kulišić je pokazao na 11 metara. Penal je izveo Kulenović koji je pucao snažno, ali i izrazito neprecizno. Jedva je mreža iznad sjevernog gola zaustavila loptu.U drugom poluvremenu vrućina je malo popustila pa se očekivalo da bi Hrvatska mogla pritisnuti Talijane. No, napadački pokušaji sveli su se na nabacivanja lopti prema Kulenoviću kojeg su talijanski braniči uspjeli primiriti. Hrvatska je rijetko izlazila u ozbiljnijim akcijama prema golu protivnika koji se povukao u obrambenu formaciju. Bio je to klasičan primjer nadaleko poznatog talijanskog "catenaccia", obrane na 30-ak metara od vratara koju protivnici teško mogu probiti. Otvorila je takva igra Talijanima i nekoliko kontri. Iz jedne su uspjeli postići drugi gol i zaključiti utakmicu u kojoj su, osim u početnim minutama, dominirali i predstavili se kao bolja momčad.
Hrvatska tako ni u drugom nastupu u Zadru nije uspjela postići pogodak. Samo je to nedostajalo da bi današnji dvoboj mogao dobiti čistu peticu.


HRVATSKA – ITALIJA 0:2
ZADAR – Stadion Stanovi. Gledatelja: 1.500. Sudac: Dario Kulušić. Pomoćnici: Damir Kraljević, Neven Gulin (svi Hrvatska). Strijelci: 0:1 Zaniolo (30'), 0:2 Olivieri (78')
HRVATSKA: Matijaš, Hujber, Bradarić, Stanić, Nejašmić, Budalić, Vukmanić, Teklić, Kulenović, Javorčić, Maganjić. Još su igrali: Barešić, Tavares, Ivić, Šantek, Lišnić, Perić-Komšić, Majcenić, Ilić, Skorup. Izbornik: Robert Jarni.
ITALIJA: Cerofolini, Candela, Tripaldelli, Buongiorno, Gabbia, Frattesi, Melegoni, Pinamonti, Zaniolo, Scamacca. Još su igrali: Meli, Bettella, Bianchi, Caligara, Capone, Frabotta, Mallamo, Marcucci, Olivieri. Izbornik: Paolo Nicolato.


Stigli skauti Juventusa i Basela
HNS je jučer predstavljao Zorislav Srebrić, viši savjetnik predsjednika Saveza. Na tribinama je bio i Saša Bjelanović, viđeni su i Igor Cvitanović, Joško Skoblar, Stanko Mršić, Božo Miletić, Petar Krpan… Utakmicu su gledali i skauti Juventusa, Basela i još nekoliko klubova.