Subota, 4. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Zabavni park Biograd za 45 milijuna kuna mijenja ime u Dalmaland

09.08.2019. 13:49
Zabavni park Biograd za 45 milijuna kuna mijenja ime u Dalmaland


Zabavni ili Fun Park Biograd proslavlja svoj drugi rođendan. Napravljen je po uzoru na poznate svjetske centre adrenalinske zabave i ima 24 atrakcije podijeljene u tri cjeline: Gusarski grad, Divlji zapad i Svemir.
– Kako na južnoj strani kod parkirališta imamo slobodan prostor pred nama je izgradnja nove velike atrakcije, vodenog parka, aquaparka na površini od jednog hektara ili 10.000 metara četvornih. Vrijednost investicije je šest milijuna eura ili oko 45 milijuna kuna, objavio je prokurist Stipe Tabak, glavni menadžer Fun Parka Biograd.
Ukupna ulaganja 160 milijuna kuna
Dosadašnja ulaganja u Fun Park Biograd iznose 115 milijuna i najveća su investicija u industriji zabave u Hrvatskoj. S novim investicijom ukupna ulaganja će iznositi čak 160 milijuna kuna. Glavni investitor je Mirnovec Pirotehnika iz Samobora sa suinvestitorima.
– Najveći tematsko-zabavni park u Hrvatskoj s novim i nadasve atraktivnim vodenim parkom te postojećim Fun Parkom Biograd zvat će se Dalmaland. Bit će to idealna simbioza suhih i vodenih atrakcija, još veće i atraktivnije cjelodnevno spektakularno iskustvo zabave i razonode za cijelu obitelj u srcu Jadrana, poručio je Tabak.
Turistička sezona je na vrhuncu a prvi tematski zabavni park u Hrvatskoj svojom idealnom lokacijom u centru Jadrana kod Crvene luke, uz Jadransku magistralu od Biograda na Moru prema Splitu, plijeni izuzetno zanimanje i svojim atrakcija svakim danom uvodi u svijet fantazije, pozitivne energije, avanture, adrenalina, vrhunske zabave.
– Radovi na izgradnji vodenog parka trajat će do sredine proljeća 2021., a vodena zabava u najvećem hrvatskom centru adrenalinske zabave za sve generacije otvorit će se do ljeta iste godine, najavio je Tabak.
Zaposleno 90 studenata i sezonaca
Zadarski list razgovor sa Stipom Tabakom vodio je u društvu s Marinom Punošem, tehničkim direktorom Fun Parka Biograd, i Petrom Meić, voditeljicom ljudskih resursa.
– Trenutno u Fun Parku Biograd imamo zaposleno oko 90 stalnih djelatnika, studenata i sezonaca, kazala je Meić.
Investitori nisu ovo ni sanjali kada su na ovom biogradskom kamenjaru, području zvanom Gladuša, započinjali ovu avanturu gradnje prvog zabavnog parka u Hrvatskoj.
Slovenka Suzi u »devetom nebu«
– Proslavili smo za to vrijeme na desetke dječjih rođendana, izmamili na lica tisuće osmijeha, čuli bezbroj krikova oduševljenja, straha, kliktaje oslobađanja energije koju pruža adrenalinski dio Fun parka Biograd. Ovaj zabavni park, naime, ostavlja bez daha na tisuće posjetitelja koji ga posjećuju kako bi uživali u moru adrenalina i zabave, tvrdi Tabak.
Mnogi misle da je Fun park Biograd samo adrenalin. Ovdje se stvarno uživa, uđeš kao roditelj ili djed u veliku i beskonačnu zabavu, a izađeš kao dijete ili unuk.
– Ako voliš adrenalin, bez problema ćeš juriti, visjeti naopako, spuštati se, padati, dizati, okretati, zakretati, kaže Slovenka Suzana Suzi, sva u »devetom nebu« nakon što je »proživjela« atrakciju zvanu Atlantis, jednu od najpoznatijih u najvećim zabavnim parkovima u Europi u kojoj se u vagonu s liftom penje na visinu od oko 20 metara te se strelovitom brzinom spušta u vodu, samo za izuzetno hrabre i odvažne.