Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Otočna foto kroničarka i dizač brodova proslavili 50 godina braka

09.08.2021. 12:35


Rozalinda i Ante Marinko Korčulanić iz Kukljice na otoku Ugljanu proslavili su 50 godina svoga braka i okrunili ga zlatnim pirom u crkvi Preobraćenja sv. Pavla gdje su obnovili bračne zavjete. U istoj »crikvi« su prije pola stoljeća jednom drugom rekli sudbonosno »da« i uplovili u bračnu luku u kojoj još uvijek sretno i s ljubavlju plove.
– Njihov život u bračnoj zajednici trebao bi biti putokaz mladim bračnim parovima, bili su strpljivi, jednog drugog su podržavali i poštivali zapovijed »Što je Bog združio, neka čovjek ne rastavlja«, poručio je župnik don Mario Akrap.


Nikad se nisu probudili ljuti
Rodila im se kći Deniza udana za Tonća Jurlinu. Podarili su im unuke Saru, Melani i Enu, te praunuke Tomu i Lucu.
– U životu treba biti strpljiv i sretan zbog obitelji i prijatelja koji vas okružuju. Ona je uvijek bila moja Rozalinda. Kako smo iz Kukljice znamo se iz djetinjstva i već tada znao sam da je to to, rekao je Ante Marinko Korčulanić koji, kaže, da ima 74 godina i 6 mjeseci, a njegova životna suputnica Rozalinda 71 godinu i sedam mjeseci.
Slavljenik Ante Marinko je alatničar. Bio je 13 godina ribar, imao je i koču. Potom je 16 godina bio trgovac, te 8 godina općinski komunalac. Već 31 godinu, od 1990., u luci diže brodove.
– Nikad se nije dogodilo da smo se posvađali i ljuti išli u krevet, uvijek smo sve raspravili prije spavanja i nikad se nismo probudili ljuti, sa smiješkom će slavljenik.


Vjeruj u ljubav u dobru i zlu
Slavljenica Rozalinda je Kukljiška djevojačkog prezimena Kabić. Cijeli radni vijek provela je u dućanu u Kukljici, od 1967. do 2000. godine.
– Pored obitelji, u dobru i zlu nas je održala međusobna ljubav, vjera u Boga, nerazrješivost sakramenta ženidbe i obitelj te rad. Imati ljubavi prema Bogu, čovjeku, obitelji i domovini je neprocjenjiva. Ništa nam više i ne treba, samo zdravlja, nama i našima koje najviše volimo, poručila je slavljenica Rozalinda Korčulanić, kukljiška foto kroničarka.
Slavljenička večera sa 40 uzvanika u Starom mlinu započela je svevremenskom pjesmom Vjeruj u ljubav u dobru i zlu, koju pjeva neprikosnoveni velikan Oliver Dragojević.