Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

»Vošta« nakon drame svladala Bili Brig, osveta Talvi putovanja

09.08.2021. 07:12


Utakmicama Voštarnice i Bilog Briga te reprizom prošlosezonskog finala između Sfinga Stafforda i Talvi putovanja Jadera započela su četvrtfinala trećeg izdanja obnovljene Zadarske ljetne lige. Prolazak među četvero najboljih izborili su košarkaši Voštarnice koji su nakon prave drame u završnici svladali »susjede« s Bilog Briga te igrači Talvi putovanja koji su se »osvetili« Staffordima za poraze u prošle dvije godine.


Preokret vrijedan polufinala
U prvom četvrtfinalnom susretu snage su odmjerili košarkaši Voštarnice i Bilog Briga, a pobjedu su na koncu odnijeli momci s »Vošte« koji su u neizvjesnoj završnici slavili rezultatom 62:61. Igrači Šime Buterina bolje su otvorili utakmicu i u drugu dionicu donijeli zalihu od pet poena, što su do velikog odmora povećali na plus devet (34:25), no već smo na samom otvaranju nastavka vidjeli puno bolju igru Bilog Briga koji je podigao intenzitet igre u obrani i praktički iz napada u napad počeo topiti zaostatak. Voštarnica je u trećoj četvrtini ubacila tek pet koševa, što su igrači Marina Pijace iskoristili da u potpunosti preokrenu rezultat i u posljednju dionicu uđu s 39:48. Mučila se »Vošta« da pronađe put do suparničkog obruča, no kada je naviše trebalo mirnu ruku je pokazao Paolo Marčev koji je dvjema tricama nagovijestio povratak svoje momčadi, da bi mu se u završnici priključio i Marin Knežević koji je »na mišiće« ubacio nekoliko poena, uključujući i onaj za povratak zelenih u vodstvo tridesetak sekundi prije kraja. Prilično jednodimenzionalna igra Bilog Briga koštala je u konačnici »Draganove« momke koji su, doduše, u zadnjem napadu imali priliku izboriti plasman u polufinale, no niti jedna od nekoliko lopti upućenih prema suparničkom obruču nije pronašla put kroz mrežicu nakon čega je veliko slavlje Voštarnice moglo početi. Najefikasniji, ujedno i jedini dvoznamenkasti, u pobjedničkim redovima bio je Marin Knežević sa 16 poena i 12 skokova, a pratili su ga Zvone Zubčić i Dominik Dujmov s po devet koševa, dok su Bili Brig predvodili Gerald Robinson s 18 i Marko Jurica s 11 poena, čemu su obojica dodala i devet uhvaćenih lopti.


VOŠTARNICA 62 – BILI BRIG 61




(18:13, 16:12, 5:23, 23:13)
ZADAR – Vanjski teren ŠC Višnjik. Gledatelja: 250. Suci: Tonći Anzulović, Tomislav Prpić i Hrvoje Jurković.
VOŠTARNICA: Knežević 16, Zubčić 9, Dujmov 9, Marčev 8, Karamarko 7, Jurišić 6, Mikić 5, Kurta 2, Kovačević, Ostojić. Trener: Šime Buterin.
BILI BRIG: Robinson 18, Jurica 11, Kaštropil 8, Kovačević 8, Ćuška 8, Bronić 5, Pantalon 2, Vrkić 1, Šimičević, Pahlić, Perić, Traživuk. Trener: Marin Pijaca.


Uzvrat za lanjski poraz
Repriza prošlosezonskog finala donijela je slatku »osvetu« košarkaša Talvi putovanja koji su svladali neraspoložene Sfinga Stafforde rezultatom 64:83. Branitelji naslova su bolje otvorili susret i rano poveli 9:2, no to je praktički bilo sve od igrača Luke Klarića. Kako je vrijeme odmicalo Ateljevi momci su polako preuzimali kontrolu nad događanjima na terenu i na veliki odmor otišli s prednošću od pet poena (32:37). Ključnom se pokazala treća četvrtina u kojoj su Talvi putovanja napravila seriju 0:19 i riješila pitanje pobjednika, nakon čega smo gledali mirno odrađivanje posla zadarske momčadi koja je na koncu imala četvoricu dvoznamenkastih igrača. Najviše je ubacio Šime Blaslov koji je utakmicu završio sa 17 koševa, a pratila su ga braća Marko i Ivan Atelj koji su dodali 13, odnosno 12 poena. Jedini raspoloženi u redovima Sfinge bio je Filip Tušek s 19 koševa i devet uhvaćenih lopti.


SFINGA STAFFORDI 64 – TALVI PUTOVANJA J. 83


(15:17, 17:20, 14:25, 18:21)
ZADAR – Vanjski teren ŠC Višnjik. Gledatelja: 350. Suci: Tonći Anzulović, Tomislav Prpić i Hrvoje Jurković.
SFINGA STAFFORDI: Tušek 19, Kolanović 9, Mileta 8, Škrinjarić 7, Ljubičić 6, Martinović 5, Kaica 4, Škrtić 4, Klapan 2, Perić, Čirjak. Trener: Luka Klarić.
TALVI PUTOVANJA J.: Blaslov Š. 17, Atelj M. 13, Atelj I. 12, Žilić 11, Blaslov M. 8, Atelj A. 6, Jusup 6, Škibola 6, Kamber 4, Atelj S. Trener: Marko Atelj.