Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Lončar: Nikad ne reci nikad

Autor: Nives Rogoznica

08.09.2008. 22:00
Lončar: Nikad ne reci nikad


Željko Kurtov je siguran da neće biti koaliranja HNS-a s HDZ-om izvan onog što se može nazvati izoliranim slučajem, dok Ingrid Antičević-Marinović ističe da SDP ne može koalirati sa strankom koja “tamo gdje je SDP na vlasti nastoji izazvati krizu vlasti”
Potpredsjednik Županijske organizacije HDZ-a Zadarske županije Željko Lončar smatra da je još prerano govoriti o konkretnim koalicijama pa i o mogućim koalicijama sa SDP-om i HNS-om na predstojećim lokalnim izborima.
Za razliku od izvjesne SDP-ove kandidatkinje za gradonačelnicu Zadra Ingrid Antičević-Marinović, koja ističe da SDP ne može koalirati sa strankom “koja građane tretira kao podanike” i koja “tamo gdje je SDP na vlasti nastoji preko svojih koalicijskih partnera izazvati krizu vlasti”, te predsjednika Županijske organizacije HNS-a Željka Kurtova koji ne vjeruje u mogućnost koaliranja s HDZ-om u znatnijem omjeru, Željko Lončar smatra kako “vrata treba ostaviti otvorenima”.
Lončar: Još je rano za koalicije
– Ja bih rekao da u politici, kao i u životu, vrijedi ona “nikad ne reci nikad”. Još je rano razgovarati o konkretnim koalicijama, ali želim naglasiti da su izbori pred nama lokalni izbori, a kad je riječ o lokalnoj politici, vjerujem da nam je cilj svima isti – što brži razvitak pojedine sredine. Sigurno je da su nam putevi kojima želimo stići do tog cilja različiti, ali, ako te putove što više približimo, brže ćemo doći do cilja. Ja nisam za zatvaranje vrata, kazao je Lončar, dodajući da ne može prihvatiti izjavu predsjednika SDP-a Zorana Milanovića koji je odbio mogućnost koaliranja s HDZ-om, navevši kako će takvo što biti moguće “tek kad HDZ bude demokratska stranka”.
– Ja mislim da je u ovom trenutku SDP manje demokratska stranka od HDZ-a. Ova njegova izjava govori o tome kakav je Milanović čovjek, dodao je Lončar.
Buš: Sanaderovo bacanje magle
Prvi čovjek županijskog HNS-a Željko Kurtov Sanaderovo “zašto ne” lokalnim koalicijama sa SDP-om i HNS-om uopće ne smatra ozbiljnom ponudom.
– Znate što je Sanader? Čovjek koji govori velike riječi iza kojih ništa ne stoji. Njegova takozvana ponuda je samo bacanje magle ljudima u oči. Danas su SDP i HNS jedine dvije oporbene stranke, a on tu činjenicu ne može zamagliti. Zapravo, na ovaj način Sanader šalje poruku svojim partnerima HSS-u, HSLS-u i HSP-u, poručujući im “ako nećete vi biti zadovoljni onim što ćete dobiti, imamo mi i drugih”. Kao da ćemo mi veselo potrčati u tu koaliciju?! Ali nije tako, komentirao je Kurtov.
Predsjednik Županijske organizacije HNS-a Zadarske županije pritom je siguran kako, što se Zadarske županije tiče, neće biti koaliranja HNS-a s HDZ-om, ili barem ne izvan onog što se može nazvati izoliranim slučajem.
– Hoće li u nekoj maloj općini doći do takve koalicije, teško je reći. Takvo što je moguće, ali nije značajno. Što se tiče većih gradova i općina, ili Županijske skupštine, o koaliciji s HDZ-om nema govora, ustvrdio je Kurtov.