"Sirena" na Višnjiku

Slika korisnika admin
ritmika
Treninzi počinju već 1. listopada

Od ove jeseni s radom počinje Ritmičko gimnastički klub "Sirena" koji je do sada postojao unutar Sportskog društva "Vitar" kao jedna od njegovih odvojenih sportskih sekcija.

- Kada više nismo mogli postojati ni djelovati kao odjeljenje unutar sportskog društva, odlučili smo osnovati klub zajedno s roditeljima naših polaznika i to kao udrugu građana i na taj način održati kontinuitet postojanja kluba za ritmičku gimnastiku kao i omogućiti svim mladim i talentiranim sportašicama da ne prestanu već da i dalje nastave vježbati, kazao nam je dopredsjednik kluba Edi Sinovčić.

Naime, u ovom klubu postoji i posebno formirana tzv. natjecateljska grupa koja ima petnaest pažljivo biranih, odnosno selektiranih članica koje se pripremaju da bi kasnije mogle sudjelovati na raznim natjecanjima, ponajviše na regionalnom i državnom natjecanju. Treninzi traju pet dana tjedno i po nekoliko sati dnevno, no iako je zahtjevno veoma je i zanimljivo. U ritmičkoj gimnastici se kroz ples i glazbu uvježbava precizno izvođenje određenih elementa, odnosno točno propisanih i definiranih figura uz korištenje raznih efektnih dodataka poput lopta, traka, obruča, čunjeva... Drugi dio grupe, njih pedesetak, čine rekreativci koji, ako pokažu poseban talent i zalaganje, mogu uvijek napredovati i postati dijelom natjecateljske grupe.

- Osnivanjem ovog kluba htjeli smo privući što više mladih ljudi, zainteresirati ih pa da se "zaljube" u ovakvu vrstu sporta i postanu dijelom naše ekipe, odnosno kluba koji započinje svoje treninge već 1. listopada u dvorani na Višnjiku, a upisi su u tijeku, kazao je Sinovčić.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti na e-mail adresi krg-sirenainbox.com.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno